Se traileren til den forfriskende danske slacker-ungdomsfilm ‘Danmark’

Der sker ting og sager inden for dansk ungdomsfilm. Annika Berg sprængte rammerne med ‘Team Hurricane‘ og varslede en nybølge i dansk film, og næste led i bølgen har den færdigudannede Super8-instruktør Kasper Rune Larsen i front. Hans spillefilmdebut ‘Danmark’, som får premiere under CPH PIX, går nye veje i sit portræt af den danske ungdom og præsenterer et forfriskende take på slacker-genren, som man måske fornemmer ud fra traileren ovenfor.

I filmen følger vi 18-årige Norge (debutanten Jonas Lindegaard Jacobsen), som er en vaskeægte dagdriver. Han bor alene i sin lejlighed, hvor tomme ølflasker pryder hver en overflade, mens flyttekasserne står uåbnede langs væggen. Norges hverdag går med at drikke øl, feste og skate, mens han også tjener lidt penge som handicaphjælper.

Men da 16-årige Josephine (Frederikke Dahl Hansen) møder op på hans dørtrin og fortæller, at hun er blevet gravid, og barnet er hans, bliver der rusket op i Norges tilværelse som ungkarl. Parret forelsker sig, og pludselig melder store ‘voksen’-spørgsmål som forældreskab sig.

‘Danmark’ tilslutter sig gruppen af nye, danske film, som ‘Team Hurricane’ og ‘Mens vi lever’, der tør tage chancer. Ligesom ‘Mens vi lever’ er filmen lavet udenom Filminstituttet, mens budgettet, på under en million kroner, er nærmest ikke eksisterende i spillefilmsammenhænge. Og ligesom ‘Team Hurricane’ vil Kasper Rune Larsen skildre ungdommen i øjenhøjde uden den moraliseren, som ældre danske instruktører, der kaster sig over barndommen, ofte prædiker.

Resultatet er et enormt velspillet og hudløst ærligt portræt af den første kærlighed, og det at blive voksen.

Læs også: Fra Annika Berg og Team Hurricane – til alle jer, der er for besværlige, for larmende, for smilende, for…

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af