Björk uddyber sexchikane-anklager: Fik seksuelle tilbud og uønskede knus af »dansk instruktør«

Björk uddyber sexchikane-anklager: Fik seksuelle tilbud og uønskede knus af »dansk instruktør«
Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images

De voldsomme efterdønninger af Harvey Weinstein-skandalen fortsætter med nye ubehagelige afsløringer fra filmens verden.

Således uddyber Björk nu sin tidligere Facebook-post fra i søndags, hvori sangerinden fortalte, at hun var blevet seksuelt chikaneret af en »dansk filminstruktør«.

En instruktør, alle øjeblikkeligt identificerede som Lars von Trier – den eneste danske instruktør, Björk har indspillet film med.

Både von Trier og Zentropas Peter Aalbæk Jensen har efterfølgende skudt anklagerne ned i Jyllands Posten, men nu kommer der nye detaljer på bordet fra Björk, der ikke vil finde sig i at blive stemplet som det ’problematiske’ parti i historien om indspilningerne af ’Dancer in the Dark’.

Björk har skrevet endnu en Facebook-post med seks punkter, der redegør for sexchikanen, og heraf fremgår det blandt andet, at von Trier kom med meget grafiske seksuelle forespørgsler – sågar mens hans kone var til stede – og at han gav Björk lange knus og aede hende mellem optagelserne, mod hendes vilje.

Da sangerinden sagde fra, gik bølgerne højt:

»Da jeg efter to måneder bad ham om at holde op med at røre ved mig, eksploderede han og smadrede en stol foran alle på settet. Som en mand, der altid har fået lov til at befamle sine skuespillerinder. Derefter blev vi alle sendt hjem«, skriver Björk.

Hun beskriver desuden, hvordan von Trier en nat truede med at kravle fra sin egen hotelbalkon og over på hendes »med tydelige seksuelle intentioner«.

»Jeg gik ikke med til, eller accepterede at blive seksuelt chikaneret. Det blev så udlagt som, at jeg var vanskelig. Hvis man er vanskelig, når man siger fra overfor at blive behandlet sådan, I’ll own it«, slutter Björk.

Læs hele sangerindens Facebook-post – der allerede er blevet delt flere tusinde gange – her.

Læs også: Lars von Trier afviser Björks anklager om sexchikane

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af