James Toback svarer voldsomt igen på sexchikane-anklager: »Jeg har lyst til at spytte i jeres fucking ansigter«

James Toback svarer voldsomt igen på sexchikane-anklager: »Jeg har lyst til at spytte i jeres fucking ansigter«
James Toback ved Filmfestivalen i Venedig i september. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Over 300 kvinder er stået frem med anklager om voldtægt og sexchikane mod den amerikanske instruktør James Toback. Skuespillerinder som Selma Blair, Rachel McAdams og Julianne Moore har delt, hvordan Toback – ligesom Harvey Weinstein – har inviteret kvinderne op på sit hotelværelse for at diskutere en rolle, hvorefter han har forgrebet sig på dem.

I en kommentar til Rolling Stone udtaler instruktøren sig nu om anklagerne på en mildest talt opsigtsvækkende måde. Ifølge artiklen bad Toback om at blive citeret ordret for følgende:

»Lad mig være fuldstændig klar omkring det her. Jeg vil ikke klappes på ryggen, men jeg har kæmpet for at lave film med meget få midler, som jeg selv skriver, som jeg selv instruerer, som betyder alt i verden for mig. Tanken om, at jeg ville tilbyde en rolle til nogen af andre grunde, end at han eller hun ville være den bedste til rollen, er så ulækker. Og alle, der påstår det, er en løgnagtig cocksucker, cunt eller begge dele. Kan jeg gøre det mere tydeligt? Alle, der påstår det, har jeg lyst til at spytte i deres fucking ansigt«.

Den voldsomme tirade lugter mere af en mand, der forsøger at beskytte sit omdømme, i stedet for at have blik for den stigende mængde kvinder, der er stået frem imod ham. Udtalelsen bliver kun gjort værre af Tobacks efterfølgende bemærkning om, at det er komplet spild af tid, at kvinder »rotter sig sammen« i ‘me too’-kampagnen.

»De (kvinderne, red.) lytter til hinanden. Og de rotter sig sammen. Der var en artikel for år tilbage med anonyme udtalelser. Folk læser ting… og så er alle sådan, me too, me too, me too, me too. Det er for dumt overhovedet at spilde tid på. Det er det virkelig. Det har intet med mit liv at gøre på nogen som helst måde. Det har det aldrig været. Jeg arbejder seriøst og med komplet integritet. Jeg har aldrig, aldrig, aldrig tilbudt nogen en rolle, hvis de ikke havde fortjent den, og jeg har aldrig ikke leveret, når jeg har valgt en skuespiller til en rolle. Mit ord er bedre end en kontrakt«, udtaler James Toback.

Læs også:  Den italienske presse angriber Asia Argento efter Weinstein-udtalelser

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af