Ditte & Louise giver Casper & Frank kamp til stregen med fantastisk promo-billede

Ditte & Louise giver Casper & Frank kamp til stregen med fantastisk promo-billede
Halvdelen af første promobillede for 'Ditte og Louise' – se det i det fulde format nedenfor. (Foto: Manuel Claro)

Da Casper Christensen og Frank Hvam annoncerede de to ‘Klovn’-film, gjorde de det med frisk-humoristiske, grænseoverskridende billeder – se her og her – af de to herrer med blotlagte penisser.

Ligesom Casper og Frank tager en anden absolut powerduo inden for dansk komik nu springet fra tv-serie til film. Ditte Hansen og Louise Mieritz nød stor succes med DR-serien ‘Ditte og Louise’, inden DR lukkede dem ned efter anden sæson. Nu har de i stedet en spillefilm i støbeskeen, som får premiere 30. august og instrueres af Niclas Bendixen, der også dirigerede serieudgaven.

Mieritz og Hansen er ikke mindst kendt for deres skarpe og fantastisk sjove blik på den mandsdominerede underholdningsbranche (og verden i det hele taget), og deres første promobillede, der netop er annonceret, vender da også op og ned på kønsstereotyperne på en veloplagt facon, der indikerer, at de ikke har tænkt sig at stå tilbage for Hvam og Christensen, når det kommer til at søge grænser i deres kommende projekt. Tværtimod står de i opposition til det drengerøvede univers, ‘Klovn’-bagmændene befinder sig i.

(Foto: Manuel Claro)

Den officielle synopsis er netop annonceret til filmen, og det lyder både lige i ‘Ditte & Louise’-ånden og ekstra dramatisk, som det sig hør og bør i det lange format.

»Ditte og Louise er (stadigvæk) to midaldrende skuespillerinder som indser, at det eneste branchen har tilbage at tilbyde dem, er roller som nogens mor eller “gammel luder”. Derfor griber Ditte til en radikal beslutning: Hun klæder sig ud som mand. Og med ét er verden vendt på hovedet! Stik mod forventning får Ditte succes som Ditlev. Hun får pludselig hovedroller. Hun får tonsvis af opmærksomhed. Kvinder sværmer om hende. Og hun bliver bedste venner med Anders W. Berthelsen.

Men samtidig svigter hun sin bedste veninde Louise og deres fælles drøm om eget firma. I afmagt og frustration kaster Louise sig ud i en hovedløs affære med lægen David. Men hun har gjort regning uden vært, og problemerne tårner sig op i ekspresfart. Efterhånden er Ditte og Louise i fare for at miste det hele. Karrieren. Kærligheden. Venskabet. Og de må gribe til en sidste desperat løsning for at bringe balance i regnskabet igen«.

Læs også: Efter Ditte & Louise’-lukningen – »DR har et nærmest fetichistisk forhold til seertal«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af