James Franco blev skåret ud af Vanity Fairs Hollywood-nummer i kølvandet på sexanklager

James Franco blev skåret ud af Vanity Fairs Hollywood-nummer i kølvandet på sexanklager
Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images

James Franco er en af de seneste Hollywood-stjerner, der mærker efterdønningerne, efter en række af anklager om upassende, seksuel opførsel er blevet fremført af Francos kvindelige medskuespillere. I sidste uge gik han glip af en Oscar-nominering for bedste hovedrolle for ‘The Disaster Artist’ – på trods af, han vandt prisen ved Golden Globes – og nu har det toneangivende magasin Vanity Fair også taget konsekvensen af MeToo-anklagerne mod stjernen.

I deres årlige Hollywood Issue, der er kendt som en stærk markør for, hvilke stjerner, der kommer til at dominere ved prisuddelingerne, og generelt sætter tonen for det kommende filmår, har det amerikanske magasin valgt at photoshoppe James Franco ud af forsiden.

Her var han ellers blevet fotograferet af ikoniske Annie Leibovitz og interviewet til magasinet, men en talsperson fra Vanity Fair udtaler, at »de traf en beslutning om ikke at inkludere James Franco på coveret efter de hørte om anklagerne mod ham«.

Flere kilder udtaler, at det er højst usædvanlig procedure at ændre i den berømte forside. Ikke desto mindre består coveret nu ‘kun’ af Oprah Winfrey, Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Tom Hanks, Michael B. Jordan, Zendaya, Jessica Chastain, Claire Foy, Michael Shannon, Harrison Ford, Gal Gadot og Robert De Niro, som alle er aktuelle i prisnominerede film og serier.

Franco benægter fortsat anklagerne.

Læs også: James Franco-anklagere giver første tv-interview: »Sig nu bare undskyld«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af