James Franco-anklagere giver første tv-interview: »Sig nu bare undskyld«

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

James Franco blev som bekendt forbigået i kategorien for bedste mandlige hovedrolle ved gårsdagens Oscar-nomineringer. Det skyldes uden tvivl, at flere kvinder efter hans Golden Globes-sejr beskyldte ham for seksuelt krænkende adfærd.

Deres anklager udmundede i en artikel hos Los Angeles Times, hvor fem kvinder stod frem og fortalte om ubehagelig adfærd fra Francos side. To af kvinderne optræder nu for første gang på tv i Good Morning America.

Sarah Tither-Kaplan og Violet Paley fik begge skuespilundervisning af Franco, hvorfra de beretter om hans udnyttende adfærd. Violet Paley, der på det tidspunkt var i et forhold med Franco, oplevede, at han havde tvunget hendes hoved ned for at give ham et blowjob.

Sarah Tither-Kaplan blev hyret til at deltage i sexscener i Francos endnu ikke udgivne film ’The Long Home’, hvor han angiveligt fjernede plasticbeskyttelsen fra skuespillerindernes underliv, når der skulle simuleres oralsex.

Derudover tilføjede Franco flere ikke planlagte sexscener i filmen, som ifølge Tither-Kaplan syntes »umotiverede og udnyttende«.

Da værten spørger Tither-Kaplan om, hvor på skalaen for seksuelt misbrugende mænd Franco placerer sig, svarer hun:

»James er absolut ikke en Harvey Weinstein. Han er ikke et følelseskoldt monster uden kontakt til virkeligheden. Han skabte miljøer på sine sets som udnyttede ukendte kvinder. Jeg synes også, at James er en meget talentfuld og værdifuld person«.

Med rystende stemme uddyber hun:

»Det er som en pyramide: På toppen er voldtægt og seksuel vold og i bunden er andre former for magtmisbrug, som bliver ved med at foregå igen og igen, tiltager og tiltager og skaber en kultur, som tillader, at de mest afskyelige eksempler på seksuel vold, misogyni og diskrimination finder sted. Så hvis vi tillader noget af det, tillader vi det hele«.

Violet Paley afslutter interviewet med ordene rettet mod Franco: »Sig nu bare undskyld«.

James Franco havde ingen kommentar til Good Morning America, men henviste til sine tidligere udtalelser.

Læs også: Scarlett Johansson langer direkte ud efter James Franco i Women’s March-tale

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af