Donald Glovers ’Atlanta’ er tilbage – se første trailer til den ventede sæson 2

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Donald Glover havde som skuespiller i ’Community’ og under sit hiphop-alias Childish Gambino bevist, at han var en sand renæssancemand, der mestrede det hele. Alligevel kom det bag på mange, da han i 2016 stod bag en af årets største serieoplevelser med sin personlige, humoristiske og originale hiphopbetonede genrekompot, ’Atlanta’.

Det er allerede blevet annonceret, at anden sæson bærer ekstratitlen ’Atlanta Robbin’ Season’, hvilket henviser til den dommedagslignende og højkriminelle periode, som typisk finder sted i Atlanta op til jul. Ellers er opskriften den samme, som var med til at bjergtage mange i første sæson.

Earn (Donald Glover) genopfandt sig selv som manager og følgesvend i sin drugdealende fætter Alfred Miles’ (Brian Tyree Henry) ikke ufarlige karriereopstigning som true Southern-rapperen Paper Boi. Dertil gennemgik Earn ekstra prøvelser med fætterens superstenede bon(g)kammerat Darius (Lakeith Stanfield) og i det uklare forhold til tolerante Vanessa (Zazie Beetz), som han deler datteren Lottie med.

Donald Glover imponerede med sit hyperkomplekse tag på mange af tidens store problemstillinger i USA. Særligt de forskellige racestandpunkter blev skildret igennem en overbevisende leg med genrefiltrer og formater fra satirisk stenerkomik over surrealisme og magisk realisme til iskold og voldelig socialrealisme – ofte i samme scene.

Glover høstede fortjent en Emmy for både instruktion og skuespil samt en Golden Globe for sidstnævnte, og de fire hovednavne i castet er siden blevet headhuntet af de største instruktører og franchises i Hollywood.

Har man endnu ikke smagt på herlighederne, giver Viaplay nu i øvrigt endelig muligheden. Hvornår anden sæson rammer de danske breddegrader, vides dog endnu ikke – i USA hedder datoen 1. marts.

Læs også: ‘Atlanta’ vender tilbage med en sæson 2 – premieredato og ny titel afsløret

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af