’Game of Thrones’-skaberne skal stå bag ny ’Star Wars’-filmserie

’Game of Thrones’-skaberne skal stå bag ny ’Star Wars’-filmserie
David Benioff og D.B. Weiss ved Emmy-uddelingen i 2016. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Præsidenten for Lucasfilm, Kathleen Kennedy, proklamerede sidste år, at man var i gang med at planlægge ’Star Wars’-historier for de næste ti år. En live-action-serie er på trapperne, og udskældte Rian Johnson, der instruerede ’Star Wars: The Last Jedi’, har fået carte blanche til at skrive en ny trilogi.

Lucasfilm har nu på den officielle ’Star Wars’-hjemmeside offentliggjort, at ’Game of Thrones’-skaberne David Benioff og D.B. Weiss skal skrive og producere en ny serie af ’Star Wars’-film, som »vil være adskilt fra både den episodiske Skywalker-saga og den nyligt annoncerede trilogi, der udarbejdes af Rian Johnson, manuskriptforfatteren og instruktøren af ’Star Wars: The Last Jedi’«.

Det er et kæmpe scoop, Lucasfilm har gjort sig, i visualiseringen af deres ambitiøse franchise-imperie. Kathleen Kennedy er da også ovenud begejstret.

»David og Dan er nogle af de bedste historiefortællere, der arbejder i dag. Deres kontrol over komplekse karakterer, historiedybde og en righoldig mytologi vil være banebrydende og dristigt rykke ’Star Wars’ steder hen, som jeg finder utroligt spændende«, siger Kennedy i annonceringen.

David Benioff og D.B. Weiss mangler endnu at føre deres beundringsværdige arbejde med George R.R. Martins episke bogserie helt til dørs, hvor den ottende og sidste sæson af ’GoT’ forventes at have premiere i 2018.

Derefter var det meningen, at Benioff og Weiss skulle i gang med deres anakronistiske borgerkrigsdrama ‘Confederate’ for HBO. Men afsløringen af seriens alternative historisering af slaveriet udløste øjeblikkelig kritik og har måske fået dem til at søge ud i den fjerne galakse, hvor grænserne for fantasifulde påfund går lidt længere. I hvert fald antyder de selv, at ’Confederate’ kan have lange udsigter.

»I sommeren 1977 rejste vi til en fjern, fjerne galakse, og vi har drømt om den lige siden. Vi er beærede over muligheden, en lille smule skræmte over ansvaret og vildt spændte på at komme i gang så snart, at den sidste sæson af ’Game of Thrones’ er færdiggjort«, udtaler Benioff og Weiss i en fælles udtalelse.

Læs også: Første teaser til ’Solo: A Star Wars Story’ – med Donald Glover, Woody Harrelson og Emilia Clarke

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af