Netflix truer med at tilbageholde deres film fra Cannes-festivalen

Netflix truer med at tilbageholde deres film fra Cannes-festivalen
Alfonso Cuarón ved Cannes-festivalen i 2014. Hans film 'Roma' trues nu med at blive trukket fra årets festival. (Foto: Tim P. Whitby/Getty Images)

I sidste uge proklamerede Cannes-festivalens direktør, Thierry Fremaux, at Netflix’ egenproduktioner ikke længere vil kunne konkurrere om hovedkonkurrencen de gyldne palmer, da filmene ikke får fransk biografdistribution.

I et skarpt modtræk forlyder det nu, at Netflix planlægger at tilbageholde alle deres film fra festivalen, hvilket kan få store konsekvenser for en række af de prominente filmskabere, der har film i støbeskeen hos streaminggiganten – og som håber på at premiere deres værker ved verdens største filmbegivenhed.

Det gælder i alt fem film: Den Oscar-vindende Alfonso Cuaróns imødesete familiedrama ‘Roma’, Paul Greengrass’ Breivik-film ‘Norway’ med ‘Oslo, 31. august’-skuespilleren Anders Danielsen Lie i hovedrollen, Jeremy Saulniers (‘Green Room’, ‘Blue Ruin’, ‘True Detective’) kommende spillefilm ‘Hold the Dark’, Orson Welles ‘The Other Side of the Wind’ – et projekt, som den afdøde filminstruktør færdiggjorde i 1970’erne – samt Morgan Nevilles tilhørende dokumentar ‘They’ll Love Me When I’m Dead’ om Orson Welles.

Beslutningen er endnu ikke officiel før Cannes-programmet lander den 12. april, men det bliver ikke desto mindre interessant at se, hvordan dette opgør mellem industriens nye og gamle spillere udarter sig.

Læs også: Steven Spielberg: Streaming-film fortjener ikke Oscar-nomineringer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af