Trine Dyrholm og Victoria Carmen Sonne medvirker i dansk instruktørtalents spillefilmsdebut

Trine Dyrholm og Victoria Carmen Sonne medvirker i dansk instruktørtalents spillefilmsdebut
Trine Dyrholm under Berlinalen i 2016, hvor hun vandt Sølvbjørnen for sin præstation i 'Kollektivet'. (Foto: Sean Gallup/Getty Images)

Marie Grahtø dimitterede tilbage i 2014 fra Super16 med afgangsfilmen ’Teenland’, som året efter blev udtaget til blandt andet South by SouthWest-festivalen. Allerede i 2013 fortalte instruktøren, at hun drømte om at lave fortællingen til en spillefilm, og det er efterhånden ved at blive en realitet.

Hendes spillefilmsdebut ’Teenage Jesus’ er nemlig en videreudvikling af ’Teenland’, der også blev lavet til en webserie. Indtil videre har filmen et yderst interessant cast.

Talentfulde Victoria Carmen Sonne spillede hovedrollen i kortfilmen, og dette gentager hun i spillefilmsudgaven. Screen Daily kan i dag desuden fortælle, at ingen ringere end Trine Dyrholm og svenske Lisa Carlehed (’I dine hænder’) skal medvirke.

Filmen foregår på et psykiatrisk hospital, hvor den unge, perfektionistiske psykiater Viktoria (Carlehed) og den selvmordstruede patient Jenny (Sonne) danner et intimt og kompliceret bånd. Dyrholm spiller en doktorkollega.

»Liv og død er kræfter, som river alle mennesker fra hinanden. Vi kæmper alle med disse kendsgerninger«, udtaler Grahtø til Screen Daily.

»Når publikum møder mine to hovedkarakterer, Viktoria og Jenny, er de epicentret for denne indre krig. Gennem dem forsøger jeg at overføre min egen kamp mellem livets skønhed og depressionens mørke til film«.

Optagelserne til ’Teenage Jesus’ skal foretages over seks uger på Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde.

Læs også: En nybølge skyller ind over dansk film – med en forfriskende kvindefuckfinger i front

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af