Årets mest mærkværdige film er halvt dansk – se traileren til ‘Grænse’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ali Abbasi, der er uddannet fra Den Danske Filmskole, gik sejrsgang på årets Cannes Film Festival med sin anden spillefilm ‘Grænse’, der vandt hovedprisen i sidekonkurrencen Un Certain Regard. Vores filmredaktør var utvetydig i sin begejstring for den halvdanske Cannes-triumf, som han kaldte »bizar og brillant«.

Nu er første trailer til det genreblandende drama landet, og der er ingen tvivl om, at ‘Grænse’ bliver en af årets mest mærkværdige film.

Filmen følger den svenske toldvagt Tina (Eva Melander), der har en overnaturlig evne til at lugte andre menneskers følelser, hvilket er yderst brugbart, når hun skal opsnappe smuglere i tolden. Hun er suveræn til sit arbejde, men ensomheden lurer i baggrunden, for Tina er anderledes – af udseende og måske også af natur.

Så da hun en dag møder en mand, der ser ligeså mærkværdig ud som hende selv, blomstrer kærligheden. Men tilhører de en overnaturlig art, eller er de bare anderledes?

Ali Abbasi debuterede med arthouse-gyseren ‘Shelley’, som vi kårede til årets bedste, danske film i 2016. På ‘Grænse’ slår han pjalterne sammen med instruktør og manuskriptforfatter Isabella Eklöf, der snart er aktuel med gangsterdramaet ‘Holiday’, og som har været med til at skrive ‘Grænse’. Manuskriptet er baseret på en novelle af forfatteren til ‘Lad den rette komme ind’.

‘Grænse’ får premiere i Danmark 27. september.

Læs også: ’Gräns’: Årets første næsten-danske Cannes-triumf er bizar og brillant

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af