Her kan du streame Emmy-serierne, der er blevet overset herhjemme

Her kan du streame Emmy-serierne, der er blevet overset herhjemme
Rachel Brosnahan i 'The Marvelous Mrs. Maisel'.

listen over gårsdagens Emmy-vindere finder man ikke overraskende en række sværvægterkendinge i form af ‘Game of Thrones’ (Bedste dramaserie), ‘The Crown’ (Bedste kvindelige hovedrolle i en dramaserie), ‘Westworld’ (Bedste kvindelige birolle i en dramaserie) og – endelig! – ‘The Americans’ (Bedste mandlige hovedrolle i en dramaserie).

Men prisuddelingen blev i lige så høj grad domineret af en håndfuld serier, der til trods for deres enorme popularitet i USA er fløjet under radaren herhjemme. Vi guider til, hvor du kan blive bekendt med de oversete Emmy-favoritter:

Rachel Brosnahan i ‘The Marvelous Mrs Maisel’

‘The Marvelous Mrs. Maisel’

Emmy-aftenens helt store vinder blev komedieserien ‘The Marvelous Mrs. Maisel’, hvori Rachel Brosnahan (tidligere kendt som den uheldige prostituerede Rachel i ‘House of Cards’) spiller en husmor i 1950’erne, der ganske uhørt for tiden springer ud som succesfuld stand-up-komiker. Serien snuppede statuetten for Bedste komedieserie foran blandt andre Donald Glovers anmelderdarling ‘Atlanta’, mens Brosnahan løb med prisen for Bedste skuespillerinde i en komedieserie.

Her stoppede festen dog ikke, og ‘The Marvelous Mrs. Maisel’-holdet kunne således også juble over priserne for Bedste instruktion, Bedste manuskript og Bedste kvindelige birolle. Noget af en bedrift for en ny serie på scenen. Læs vores anmeldelse her.

‘The Marvelous Mrs. Maisel’ sæson 1 kan ses på Amazon Prime.

Sterling K. Brown, Justin Hartley, Chrissy Metz og Susan Kelechi Watson i ‘This Is Us’.

‘This Is Us’

‘This Is Us’ er aldrig rigtigt slået igennem i Danmark, men på den anden side af Atlanten er de vilde med den følelsesladede dramaserie om en familie med to forældre og tre voksne børn, der alle er født på deres fars fødselsdag.

Serien klimprer højlydt på violinerne akkompagneret af kleenexenes knitren i sofaen, men det kan skam også have sin berettigelse, er man i det hjertevarme hjørne. Og Emmy elsker dramaet, der siden premieren i 2016 har figureret flot i de tunge kategorier.

Sterling K. Brown vandt sidste år prisen for Bedste mandlige hovedrolle i en dramaserie, mens Gerald McRaney snuppede guldet for Bedste mandlige gæsterolle i en dramaserie. Samme pris løb skuespilleren Ron Cephas Jones med i år, hvor ‘This Is Us’ atter var repræsenteret i kategorierne for blandt andet Bedste dramaserie og Bedste mandlige hovedrolle (hvor den dog blev slået af henholdsvis ‘Game of Thrones’ og Matthew Rhys for ‘The Americans’).

‘This is Us’ sæson 1 kan ses på Amazon Prime. 

Donald Glover i ‘Atlanta’.

‘Atlanta’

Her på Soundvenue føler vi stærkt for Donald Glovers unikke ‘Atlanta’, der nu desværre for andet år i træk er blevet forbigået i hovedkategorien Bedste komedieserie. Det i sig selv er jævnt skandaløst, men endnu mere besynderligt er det, at serien stadig ikke får synderligt meget kærlighed herhjemme.

I Glover og instruktør Hiro Murais version af Atlanta anno 2018 – med alt fra kriminalitet og hiphop til helt almindelige sorte mennesker, der prøver at finde sig til rette i livet – finder man en sprudlende originalitet, der betyder, at man aldrig rigtigt ved, hvad man kan forvente, når man sætter en ny episode på.

Særligt afsnittet ’Teddy Perkins’, hvor Glover selv til alles overraskelse spillede en Michael Jackson-lignende creep, er allerede en nyklassiker i en sæson spækket med sjove, skæve og dybt humanistiske øjeblikke.

‘Atlanta’ sæson 1 kan ses på Viaplay.

Anthony Anderson i ‘Black’ish’.

‘Black-ish’

Tre år i træk er ‘Black-ish’ blevet Emmy-nomineret for Bedste komedieserie, men er indtil videre blevet overhalet på målstregen – i år af ovenstående ‘The Marvelous Mrs. Maisel’. Seriens hovedrolle Anthony Anderson er endvidere blevet nomineret fire gange (siden første sæson i 2015), mens hans kvindelige modpart Tracee Ellis Ross har dystet i kategorien Bedste kvindelige hovedrolle tre gange.

Bevæbnet med humor og humanisme tager ’Black-ish’ livtag med raceproblemerne i det amerikanske samfund, og mangfoldigheden omfavnes på forbløffende nuanceret vis. Serien leverer en fin, opbyggelig fortælling om at give slip på den rigide forankring i specifikke kulturer og komme sine medmennesker i møde – hvide og sorte, gule og grønne.

‘Black-ish’ sæson 1 – 3 kan ses på Viaplay.

Regina King i ‘Seven Seconds’.

‘Seven Seconds’

Regina King vandt noget overraskende prisen for Bedste kvindelige hovedrolle i en miniserie eller tv-film, foran favoritter som Laura Dern for ‘The Tale’ og Jessica Biel for ‘The Sinner’.

I Netflix-serien ‘Seven Seconds’ spiller King den sørgende mor til en teenagedreng, der er blevet dræbt af en betjent i en bilulykke – en ulykke, som politiet efterfølgende forsøger at bortforklare. Episoden skaber racespændinger og splittelse i samfundet i Jersey City, og ‘Seven Seconds’ er blevet vel modtaget i det amerikanske, hvor særligt King roses til skyerne – og altså nu også er blevet Emmy-belønnet – for sit gribende portræt i centrum for dramaet.

‘Seven Seconds’ kan ses på Netflix.

Edgar Ramirez og Ricky Martin i ‘The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story’.

Vinderserien, vi bliver snydt for: ‘American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace’

Anden sæson af Ryan Murphys antologiserie ‘American Crime Story’ fortæller historien om mordet på designer Gianni Versace i Miami i 1997, med Edgar Ramirez og Penélope Cruz som Gianni og søsteren Donatella Versace, og Darren Criss i hovedrollen som seriemorderen Andrew Cunanan.

‘The Assassination of Gianni Versace’  ryddede miniserie-bordet ved årets Emmy-uddeling – foran anmelderroste ‘Godless’ og ‘Patrick Melrose’ – og kunne således gå triumferende hjem med trofæerne for Bedste miniserie, Bedste instruktion og Bedste mandlige hovedrolle i en miniserie.

Besynderligt nok kan ‘The Assassination of Gianni Versace’ endnu ikke streames herhjemme, men vi må stærkt ud fra, at Emmy-vinderen er på vej, ligesom første sæson, ‘The People vs. O.J. Simpson’ har fundet vej til Netflix.

Læs også: De største overraskelser, uretfærdigheder og en ægte hjertevarmer ved nattens Emmy-uddeling

Læs også: ‘Game of Thrones’ sejrede, ‘Atlanta’ fik smæk: Se alle nattens Emmy-vindere

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af