Guillermo del Toro har 18 færdige manuskripter i skuffen – heriblandt ‘Justice League Dark’ og en ‘Hulk’-pilot

Guillermo del Toro har 18 færdige manuskripter i skuffen – heriblandt ‘Justice League Dark’ og en ‘Hulk’-pilot
Guiilermo del Toros med sin to Oscars for bedste instruktør og bedste film for 'The Shape of Water'. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Guillermo del Toro har efterhånden et kvart århundredes filmerfaring i bagagen, herunder et virkelystent manuskriptarbejde, der blandt andet er blevet til storfilm, som hans selvinstruerede i form ‘Pans labyrint’ og ‘The Shape of Water’. Men det viser sig, at manusdriften også tæller hele 18 uproducerede, men færdigskrevne af slagsen.

Det afslører den hæderroste instruktør på Twitter, hvor han skriver, at disse manuskripter ikke er »måske’er« eller »ting på ønskelisten«: Der er tale om komplet afsluttede drejebøger på 90-130 sider stykket, og som »hver især har taget måneder eller år af mit liv«.

På listen finder vi blandt andet en række remakes under titler som ‘The Witches’, ‘Skønheden og udyret’, ‘Vinden i piletræerne’ og ‘Fantastic Voyage’ samt manuskripter baseret på bogforlag, herunder ‘At the Mountains of Madness’ og ‘Mephisto’s Bridge’. Del Toro nævner desuden titler på superheltefortællinger som ‘Justice League Dark’ og en tv-pilot til ‘Hulk’.

Han skriver, at projekterne udgør over et årtis »tabt arbejde«, og mange af projekterne har da også være annonceret i årenes løb og er sidenhen blevet sløjfet eller sat på standby, herunder de to sidstnævnte superheltetitler. Del Toro var desuden oprindeligt tilknyttet instruktørposten på Disneys live action-‘Skønheden og udyret’ fra 2017 og senere erstattet af Bill Condon. Også ‘Pacific Rim 2’ blev produceret i en »meget anderledes« udgave og uden Del Toro krediteret for manusarbejdet i forårets filmflop ‘Uprising’.

Lige nu arbejder del Toro blandt andet på passionsprojektet ‘Pinocchio’, som han både co-forfatter og -instruerer, og som bliver en stopmotion-udgave af den klassiske tegnefilm. Filmen har endnu ikke fået en officiel premieredato.

Se del Toros lange Twittertråd om de henlagte manusprojekter herunder.

Læs også: Jesper & Julie spidder deres generation i samtale med Mathias Helt i INPUT på torsdag

Læs også: Guillermo del Toro laver endelig sit livslange passionsprojekt – for Netflix

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af