Ny true crime-serie fortæller historien bag mordet, der inspirerede ‘Twin Peaks’

Ny true crime-serie fortæller historien bag mordet, der inspirerede ‘Twin Peaks’
Laura Palmer (Sheryl Lee) i 'Twin Peaks'.

David Lynch’s ‘Twin Peaks’ blev et internationalt tv-fænomen, da serien fik premiere i 1990, og spørgsmålet om, hvem der brutalt havde myrdet highschool-prinsessen Laura Palmer, holdt millioner af seere vågne om natten.

Men historien om den unge kvinde, der findes død på søbredden i lillebyen Twin Peaks, greb serieskaberne Lynch og Mark Frost ikke ud af den blå luft – og nu er der en ny true crime-serie på vej med titlen ‘Blonde, Beautiful and Dead: The Murder Mystery That Inspired Twin Peaks’, der går bag om den uhyggelige sag fra virkelighedens verden.

20-årige Hazel Drews blev sidst set den 7. juli 1908 tæt på sit hjem i Sand Lake i New York. Fire dage senere blev hun fundet død i en lille dam. Som barn hørte Mark Frost mange historier om mordet på den unge blonde kvinde, da han tit var på sommerferie i det område, hvor det fandt sted.

‘Twin Peaks’ Laura Palmer (spillet af Sheryl Lee) og virkelighedens Hazel Drews.

Ligesom med Laura Palmer, gemte Hazel på mange hemmeligheder, der først kom frem i lyset efter hendes død. Men hvor mordet i ‘Twin Peaks’ blev opklaret i seriens anden sæson, fandt man aldrig Drews’ morder, selvom sagen fyldte meget i lokalaviserne og politiet afhørte mange mistænkte.

Om den kommende serie, har producer David Shadrack Smith sagt til The Wrap: »Det er en af de historier, du kan mærke i kroppen, når du hører om den. Den har lige så meget tekstur og lige så mange drejninger som ‘Twin Peaks’, men det smukke ved den er, at det er true crime, hvor en nutidig efterforskning udfolder sig parallelt med fortidens begivenheder«.

Hvornår ‘Blonde, Beautiful and Dead’ får premiere er endnu uvist, men et godt gæt er, at den lander på en dansk streamingtjeneste engang i 2019.

Læs også: Mød holdet bag DR3’s ’Doggystyle’ i INPUT-rummet på torsdag – og få dine egne spørgsmål stillet på scenen

Læs også: Oplev Roland Møller og Alex Høgh Andersen ved enestående aften i INPUT-rummet på fredag

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af