Fortsættelsen til ‘The Shining’ er på trapperne – fra manden bag ‘The Haunting of Hill House’

Fortsættelsen til ‘The Shining’ er på trapperne – fra manden bag ‘The Haunting of Hill House’
Jack Nicholson i Kubricks 'The Shining'.

Tilbage i juni blev det annonceret, at Stephen King-romanen ‘Doctor Sleep’, der er en fortsættelse til hans hovedværk ‘The Shining’, skulle filmatiseres. Det vakte opsigt, da ‘The Shining’ som bekendt også blev fortolket til en legendarisk gyserfilm af Stanley Kubrick i 1980. Da ‘Doctor Sleep’-filmen blev annonceret, vakte instruktørnavnet Mike Flanagan ikke særligt meget opsigt. Det har dog ændret sig nu.

Flanagan er skaber og ikke mindst instruktør af samtlige afsnit af den fremragende Netflix-gyserserie ‘The Haunting of Hill House’, der har været årets mest omtalte nye serie på streamingtjenesten. Derfor er forventningerne til ‘Doctor Sleep’ nu steget gevaldigt.

I lørdags annoncerede Flanagan på sin Facebook-profil, at filmen netop har afsluttet optagelserne.

»Så er optagelserne afsluttet på ‘Doctor Sleep’!«, skriver Flanagan. »Det har været en lang, sindssyg og helt unik oplevelse. Jeg læste romanen, lige da den kom ud i 2013, og blev fascineret af den episke historie om Dan Torrance og Abra Stone, men jeg havde aldrig troet, at jeg skulle blive personen, der bragte den til det store lærred. Det har været en ære at bruge de seneste fem måneder med det fantastiske filmhold og at få lov at arbejde med Stephen Kings ekstraordinære historie. En af højdepunkterne i min karriere, uden tvivl«.

I ‘Doctor Sleep’ er Danny Torrence (den lille dreng på den trehjulede cykel) nu blevet voksen, men de voldsomme begivenheder fra The Overlook Hotel hjemsøger ham stadig. Han er blevet alkoholiker og har aggressionsproblemer. Imens han forsøger at lægge flasken på hylden, vender hans ‘shining’-evner tilbage, og han bliver mentalt forbundet med Abra Stone, en ung pige, der ligeledes har kræfter, hun ikke kan kontrollere.

Skuespilleren, der spillede Danny i den oprindelige film, Danny Lloyd, gentager ikke sin rolle, da han ikke har medvirket i en film siden ‘The Shining’. Danny spilles denne gang i stedet af Ewan McGregor (‘Trainspotting’). På rollelisten finder man blandt andet også Rebecca Ferguson (‘Mission Impossible: Fallout’) og Bruce Greenwood (‘Star Trek’).

‘Doctor Sleep’ har amerikansk biografpremiere 24. januar 2020.

Læs også: Radikalt afsnit af ’The Haunting of Hill House’ er lige til at græde over

Læs også: ‘The Haunting of Hill House’-skaber afviser fanteori om slutningen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af