Læsernes dom: De bedste film og serier i 2018

Læsernes dom: De bedste film og serier i 2018
'Bohemian Rhapsody' var en af læsernes absolutte favoritter i 2018.

I løbet af december annoncerede vi redaktionens bud på de bedste serier, bedste film og bedste danske film fra det nu hedengangne 2018. Men følger læserne egentlig trofast trop?

Svaret er: Både-og! Der er nemlig både rørende enighed og opsigtsvækkende afvigelser, efter vi har bedt læserne stemme om deres egne favoritter fra året, der gik.

I toppen af læserafstemningen står på filmfronten Luca Guadagninos ’Call Me By Your Name’, der også figurerede højt på redaktionens liste (dog kun på sjettepladsen), men på andenpladsen bliver det interessant: ’Bohemian Rhapsody’ var nemlig på redaktionens liste over årets største skuffelser!

’Roma’, ’A Star Is Born’, ’Lady Bird’, ’Grænse’, ’Burning’ og ’Hereditary’ var også at finde på redaktionens liste, mens superheltebegejstringen er en anelse større blandt læserne, der har stemt ’Avengers: Infinity War’ og ’Black Panther’ ind i top 5.

Blandt de danske film løber ’Den skyldige’, som vi havde som nummer 2 på redaktionens liste, med en suveræn førsteplads, mens Jussi-filmatiseringen ’Journal 64’ og Bille Augusts ’Lykke-Per’ er læserfavoritter, der ikke kom med på redaktionens top 5. Dejligt er det at se læserkærligheden til dokumentarfilmen ’Skjold & Isabel’, hvis bagmand vi nominerede til Fremtidsprisen sidste år.

Seks af titlerne på læsernes top 10 over årets bedste serier var at finde på redaktionens liste. Og også her er der én serie, som virkelig deler vandene mellem læsere og redaktion. ’The Handmaid’s Tale’ sæson 2 blev nemlig stemt ind som nummer 1 – den var på vores liste over årets serieskuffelser. Den er dog kun et mulehår foran redaktionens valg til årets allerbedste serie, nemlig ’Atlanta’ sæson 2, hvilket for så vidt er meget godt gået, da den endnu ikke kan ses fra en dansk streamingtjeneste.

Derudover er fire Netflix-serier på læsernes top 10 (’Maniac’, ’Better Call Saul’, ’The Haunting of Hill House’ og ’Bodyguard’), mens DR også er fint repræsenteret med ’Herrens veje’ og ’Doggystyle’ – foruden ’Babylon Berlin’, der sidst på året blev et stort hit med DR-distribution og er katapulteret helt op på en delt tredjeplads sammen med HBO’s ’Sharp Objects’.

Men nok snak – her er resultatet af afstemningen, råt for usødet:

De bedste film i 2018

1. ’Call Me By Your Name’
2. ’Bohemian Rhapsody’
3. ’A Star Is Born’
4. ’Avengers: Infinity War’
5. ’Black Panther’
6. ’Roma’
7. ’BlackKkKlansman’
8. ’Lady Bird’
9. ’Grænse’
10. ’Burning’ og ’Hereditary’

De bedste danske film i 2018

1. ’Den skyldige’
2. ’Journal 64’
3. ’Lykke Per’
4. ’House That Jack Built’
5. ’Skjold & Isabel’
6. ’Holiday’
7. ’Den tid på året’
8. ’Ternet Ninja’
9. ’Så længe jeg lever’
10. ’Ditte & Louise’

De bedste serier i 2018

1. ’The Handmaid’s Tale’ sæson 2
2. ’Atlanta’ sæson 2
3. ’Babylon Berlin’ og ’Sharp Objects’
5. ’Maniac’
6. ’The Haunting of Hill House’
7. ’Better Call Saul’ sæson 4
8. ’Bodyguard’
9. ’Herrens veje’ sæson 2
10: ’Doggystyle’

Læs også: Læsernes valg af det bedste fra musikåret 2019

Se listen: Årets fem bedste danske film – rangeret

Se listenÅrets bedste film ifølge Soundvenue – rangeret

Se listen: Årets bedste serier ifølge Soundvenue – rangeret

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af