Udenlandske anmeldere roser Trine Dyrholm til skyerne i May el-Toukhys ‘Dronningen’

Udenlandske anmeldere roser Trine Dyrholm til skyerne i May el-Toukhys ‘Dronningen’
Gustav Lindh og Trine Dyrholm i 'Dronningen'.

En af dette års mest ventede danske film er May el-Toukys ‘Dronningen’ med Trine Dyrholm i hovedrollen som en succesfuld kvinde, der stik imod al fornuft og følelse indleder en affære med sin mands 17-årige søn (Gustav Lindh) fra et tidligere ægteskab.

Filmen får dansk premiere den 28. marts, men blev i denne weekend vist på Sundance-festivalen (under titlen ‘Queen of Hearts’), hvor de udenlandske anmeldere bøjer sig i støvet for Dyrholms magnetiske udstråling på lærredet. The Hollywood Reporter skriver således:

»Det er Trine Dyrholms skow, og hun giver den alt, hvad hun har, følelsesmæssigt og fysisk, i portrættet af en kvinde, som gør lige, hvad der passer hende fordi hun tror, hun kan slippe afsted med det«.

Variety kalder filmen for »et glat og fængslende melodrama« og roser Dyrholms »fierce og fascinerende præstation … Dyrholm er en af den slags skuespillere, der virkelig skal gøre sig umage for at ramme en falsk tone, og filmen fungerer langt hen ad vejen takket være hendes skarpe, underspillede talent«.

Film Threat mener, at May el-Toukhy har skabt en »medrivende og kompromisløs film«, og Screen Daily skriver i deres anmeldelse, at »stålsatte« Trine Dyrholm leverer »endnu en stærk, central perfomance«.

May el-Toukhy og Trine Dyrholm arbejdede ligeledes sammen på instruktørens debutfilm ‘Lang historie kort’ fra 2015.

Læs også: ’Bodyguard’-producer bekræfter, at Richard Madden er på tale som ny James Bond

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af