Det skal du streame på Netflix, Viaplay, HBO Nordic mv. i februar

Her er alle de aktuelle film og serier, du skal streame i den kommende måned, som både byder på lovende nyt og ventede fortsættelser.
Det skal du streame på Netflix, Viaplay, HBO Nordic mv. i februar
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Velvet Buzzsaw’

I Dan Gilroys thriller ’Nightcrawler’ fra 2014 brillerede Jake Gyllenhaal som opportunistisk og empatiløs fotojournalist, der altid var først ved de grusomste trafikuheld. Nu arbejder de to sammen igen på ’Velvet Buzzsaw’, som netop har haft premiere på Sundance Film Festival.

Her er Gyllenhaal galleriejeren Morf Vandewalt, som hjemsøges af motiverne i nogle værdifulde billeder, han ved et tilfælde er kommet i besiddelse af.

Som i ’Nightcrawler’ bevæger vi os i et miljø af grådighed og tvivlsom moral, og det betyder forhåbentlig samme intensitet, psykologisk uhygge og måske endnu en mesterlig præstation fra Gyllenhaal.

Rene Russo, der også var med i ’Nightcrawler’, spiller igen over for Gyllenhaal, sammen med John Malkovich, Toni Collette, Natalia Dyer (’Stranger Things’) og Billy Magnussen (’Maniac’, ’Game Night’).

Kan ses på Netflix fra 1. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘O.G.’

Jeffrey Wright er allerede et af HBO’s kendte ansigter takket være sin bærende rolle i både ‘Angels in America’ fra 2003 og ‘Westworld’. I februar tager han en ny rolle som kriminel indsat på sig i HBO’s fængselsdrama ‘O.G.’

Wright spiller den indsatte Louis, der står over for en snarlig løsladelse efter 24 år bag lås og slå i et højsikret fængsel. Men da den unge og dybt kriminelle fange Beecher melder sin ankomst i fængslet, gør Louis hvad han kan for at beskytte ham – til trods for at det kan have store konsekvenser for hans egen snart forestående frihed.

Samtidig sætter ‘O.G.’ fokus på temaer som skyld og tilgivelse. For fortjener en hardcore forbryder at se frihedens lys efter et kvart århundredes fængsel?

Kan ses på HBO Nordic fra 24. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Den som dræber – fanget af mørket’

I februar tager Viaplay os med tilbage til et velkendt nordic noir-univers – men med nye og friske elementer i stuvningen. Den danske krimi-dramaserie ‘Den som dræber’, der løb over landets skærme på TV2 i 2011 og havde stor international succes, får nemlig et reboot efter otte år.

Viaplays version kommer til at byde på et helt nyt cast bestående af blandt andre Natalie Madueño (‘Bedrag’), Kenneth M. Christensen (‘Arvingerne’, ‘Kriger’), Signe Egholm Olsen (‘Nordkraft’) og Peter Mygind.

I rebootet skal hovedrolleindehaverne, Madueño og Christensen, opklare to unge pigers forsvinden, og der bliver skruet godt op for forbrydelsens psykologiske element.

Kan ses på Viaplay fra 27. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Lorena’

Har du hørt om Lorena Bobbet, der i 1993 skar sin mands penis af med en køkkenkniv, mens han lå og sov? Den bizarre sag fik den sensationalistiske mediedækning til at gå helt amok i 1990’erne, og nu undersøger Amazon Prime Videos nye true crime-serie ‘Lorena’ alle de skjulte sandheder bag historien.

Lorena forklarede i retten, at hun valgte at gribe til køkkenkniven, fordi ægtemanden havde voldtaget hende samme aften. Desuden kunne hun fortælle, at han gennem hele deres ægteskab havde misbrugt hende både fysisk og psykisk.

Dokumentaren, der er produceret af Jordan Peele (‘Get Out’) og instrueret af Joshua Rofé (‘Lost for Life’), skal give et nyt perspektiv på den meget omtalte historie, der dengang druknede i vittigheder på amerikanske talkshows frem for at starte en diskussion om vold i hjemmet.

Kan ses på Amazon Prime Video 15. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Umbrella Academy’

Hvis en superhelteserie kan være poppunk, så er det i hvert fald tilfældet med Netflix’ kommende ’The Umbrella Academy’. Den er baseret på tegneserien af samme navn, skabt af tidligere forsanger i My Chemical Romance Gerard Way, og eyelineræstetikken kan spores i truppen af superheltesøskende, som udgør seriens syv hovedpersoner.

Superheltene kom alle til verden den samme dag i 1989, hvor 43 kvinder af uforklarlige årsager fødte uden forinden at have vist tegn på graviditet. Da nogle af børnene viser sig at have særlige evner, adopteres de af en rigmand, og han opdrager dem med det formål at redde verden.

Det er en særegen søskendeflok med hver deres superkraft og tilhørende idiosynkrasier, men da deres far dør under mystiske omstændigheder, og én af dem har forudset verdens forestående undergang, er de nødt til at samarbejde.

Ellen Page har en bærende rolle i serien sammen med blandt andre Robert Sheehan (i en rolle ikke ulig den, han spillede i den britiske ’Misfits’), Mary J. Blidge (’Mudbound’) og Cameron Britton (’Mindhunter’).

Kan ses på Netflix fra 15. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘High Flying Bird’

Instruktør Steven Soderberghs film ’Unsane’ fra sidste år var udelukkende filmet med iPhones, og da den havde premiere på Sundance, erklærede han, at sådan skulle alle hans film fremover optages.

Med ’High Flying Bird’, der har fået rosende ord med på vejen fra årets aktuelle udgave af selvsamme Sundance-festival, holder han foreløbigt ord, for hans kommende sportsdrama er optaget med tre iPhone 7’ere. Her har en lockout i NBA-turneringen skabt kamppause, og det forsøger en agent og en ung basketballstjerne at udnytte til deres fordel.

Soderbergh er mand for både blockbusters som ’Magic Mike’ og ’Ocean’s Eleven’ og eksperimenter som ’Sex, Lies and Videotape’. Med andre ord bliver det spændende at se, hvilken retning han tager med dette projekt.

Castet inkluderer blandt andre Kyle MacLachlan (’Twin Peaks’), Caleb McLaughlin (’Stranger Things’) og André Holland (’The Knick’, ’Moonlight’) i rollerne og Tarell Alvin McCraney (’Moonlight’) som manusforfatter.

Kan ses på Netflix fra 8. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Hidden – den førstefødte’

Hvor ’Den som dræber’ er klassisk nordic noir, kommer Viaplay med et mere fantasifuldt univers i form ’Hidden – den førstefødte’.

Serien udspiller sig i et dystopisk Stockholm og er et nordisk bud på en actionfyldt fantasythrillerserie. Her bliver vi introduceret for et omfattende mytologisk univers, hvor et skyggesamfund af overmennesker har levet skjult blandt menneskeheden siden oldtiden. Deres styrke, intelligens og sansefølsomhed overgår de almindelige dødeliges, men deres kræfter har også en stærk mørk side.

I ’Hidden’ følger man Jonas, som efter en ulykke opdager, at han besidder overmenneskelige evner, og han suges ind i en underverden af mystik, ritualer og mord.

I rollerne ses blandt andre August Wittgenstein som Jonas og danske Alexandre Willaume (’Rita’, ’Tomb Rader’, ’Last Kingdom’).

Kan ses på Viaplay fra 1. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Last Week Tonight With John Oliver’

I fem sæsoner har den britiske komiker John Oliver i ’Last Week Tonight’ med sin karakteristiske rablende facon og begavede humor vendt verdenssituationen og gået i kødet på magthavernes løgne og internettets uvidenhed.

I februar vender Olivers ugerevy tilbage, og med et rekordlangt shutdown over en mur i USA og lammende kaos i hans hjemland ser det ikke ud til, at han kommer til at løbe tør for materiale lige foreløbig. Mon ikke vi kan regne med nogle lige så skarpe, spiddende og ikke mindst underholdende indslag om den politiske situation som i forrige sæsoner af det Emmy-belønnede show.

Kan ses på HBO Nordic fra 19. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Americans sæson 6’

Sjette og sidste sæson af Joseph Weisbergs prisvindende spionserie ‘The Americans’ bliver endelig tilgængelig på Netflix, efter serien allerede fik amerikansk premiere på FX tilbage i marts 2018.

Fra seriens start i 2013 har vi fulgt ægteparret Philip (Matthew Rhys) og Elizabeth Jennings (Keri Russell), der udadtil lever det helt almindelige, pæne forstadsliv i 1980’ernes Washington under Den Kolde Krig, men i virkeligheden er Sovjet-spioner med undergravende planer.

Sjette sæson er blevet bredt hyldet, også her på sitet, og har modtaget adskillige priser – blandt andet en Golden Globe Award for bedste dramaserie.

Kan ses på Netflix 28. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Nightflyers’

Hvis du slet ikke kan vente på, at sidste sæson af ‘Game of Thrones’ får premiere til april, så er Netflix’ ‘Nightflyers’ et godt bud på en serie, som du kan fordrive ventetiden med. Der er godt nok ingen drager, men til gengæld er den syrede science fiction-serie baseret på en bogserie af George R. R. Martin.

Serien består af ti afsnit og fortæller historien om et hold af videnskabsfolk, som i år 2093 rejser ud i rummet i det avancerede rumskib Nightflyer for at skabe kontakt med nye livsformer. Efterhånden indser gruppen dog, at de måske ikke er helt alene på rumskibet.

Martins bogserie blev allerede filmatiseret i 1987, og det er den spillefilm, som tv-serien skal læne sig op ad. De ti episoder giver mulighed for at få udfoldet historien endnu mere.

Kan ses på Netflix 1. februar.

Læs også: Det skal du se i biografen i februar – Oscar-favoritter, James Cameron-action og Danica Curcic i mødregruppe

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af