Spike Lee skamroser ‘Under sandet’ – ringede Martin Zandvliet op efter at have set den tre gange

Martin Zandvliets Oscar-nominerede ‘Under sandet’ blev forleden bragt på banen i meget fint selskab.

Til en paneldiskussion ved Santa Barbara International Film Festival mellem årets fem Oscar-nominerede instruktører Adam McKay (’Vice’), Yorgos Lanthimos (’The Favourite’), Alfonso Cuarón (’Roma’), Pawel Pawlikowski (’Cold War’) og Spike Lee (’BlacKkKlansman’) blev kvintetten bedt om at fremhæve en film fra det seneste år.

Da det bliver Spike Lees tur, beder han om lov til at fremhæve en ældre film og nævner så ’Under sandet’, hvor Roland Møller spiller en dansk sergent, der efter Anden Verdenskrigs afslutning leder en gruppe unge tyske krigsfanger, der skal rydde miner på den danske vestkyst.

Som man kan se i videoen, optaget af den danske producent Ronnie Fridthjof, der var i salen, siger den legendariske amerikanske instruktør blandt andet, at han var meget påvirket af filmen, at han har set den tre gange, og at han tidligere på dagen ringede til Zandvliet for at fortælle ham, hvor god en film, han synes, det er. »Han troede, jeg var en bedrager«, griner Lee.

Da mikrofonen bliver givet videre, erklærer Cuarón sig enig i rosen.

Det fås næsten ikke bedre.

Læs også: ‘Den skyldige’ storsejrer ved årets Robert-uddeling – se alle vinderne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af