‘The Simpsons’-skaber: Michael Jackson havde skjulte bagtanker med sin gæsteoptræden i serien

‘The Simpsons’-skaber: Michael Jackson havde skjulte bagtanker med sin gæsteoptræden i serien
Michael Jackson

Tidens mest omtalte dokumentar, ’Leaving Neverland’ om pædofilianklagerne mod Michael Jackson, fik ’The Simpsons’-skaberne Matt Groenig og Al Jean til at reagere prompte. En episode fra 1991, hvor superstjernen gæsteoptræder, blev definitivt trukket tilbage.

Begrundelsen lød, at det for skaberne føltes som det eneste rigtige at gøre, efter de havde set, hvad de opfatter som beviser på »monstrøs adfærd«.

Men i et interview med The Daily Beast uddyber Al Jean nu deres bevæggrunde og forklarer, hvordan det er hans opfattelse, at Jackson havde bagtanker med at medvirke i programmet, som har børn som en del af sin målgruppe:

»Jeg tror, det var en del af, hvad han brugte til at tilnærme sig drenge. Jeg ved det virkelig ikke, og jeg skal være meget forsigtig, fordi det er ikke noget, jeg ved personligt«, siger han.

Jackson optrådte i afsnittet ’Stark Raving Dad’, hvor han lagde stemme til den psykisk syge karakter Leon Kompowsky, som er overbevist om, at han er Michael Jackson. En del af stjernens bidrag var en sang, og det var ifølge The Daily Beast et krav fra Jacksons side, at den skulle udføres som en duet med karakteren Bart.

»Hvis du ser dokumentaren (..), og du ser episoden, så ser det ærligt talt ud, som om episoden af Michael Jackson blev brugt til noget andet, end vi havde til hensigt. Det var ikke bare en komedie for ham, det var noget, som blev brugt som et redskab. Og det er jeg stærkt overbevist om (..), og det er derfor, jeg synes, det er passende at fjerne (episoden red.)«.

Læs også: Ja, ’Leaving Neverland’ er ensidig – men Michael Jackson-forsvarerne har glemt deres egen kritiske sans

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af