Danske David Dencik annonceret til kommende Bond-film – Rami Malek bekræftet som skurk

Danske David Dencik annonceret til kommende Bond-film – Rami Malek bekræftet som skurk
Daniel Craig som James Bond.

Længe har det meste information om den kommende, 25. James Bond-filmen skulle findes rygtebørsen, men på et pressemøde afholdt her til eftermiddag kom der endelig mere håndgribelig information. Her delte instruktør Cary Joji Fukunaga nemlig sammen med producere Barbara Broccoli og Michael G. Wilson filmens cast og de overordnede træk i agentmissionen.

Som det har været næsten-bekræftet længe, bliver det ‘Mr. Robot’- og ’Bohemian Rhapsody’-skuespiller Rami Malek, der indtager rollen som hovedskurk. Men der var også en dansk overraskelse iblandt: Dansk-svenske David Dencik får nemlig også en rolle i filmen. Det vides endnu ikke, om han skal spille skurk, men mon ikke? I så fald vil han gå i fodsporene på Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen og Jesper Christensen, der tidligere har repræsenteret de rødhvide faner i 007-sammenhæng.

44-årige Dencik er født i Stockholm, men flyttede med sin familie til Danmark, da han var ung. Han har været med i en lang række danske film siden gennembruddet i ‘En soap’ i 2006 – fra ‘Mænd og høns’ til ‘Fasandræberne’ – og de seneste år har han haft stærke internationale roller i prominente titler som ‘Tinker, Tailor, Soldier, Spy’, ‘Top of the Lake’  og senest den svenske Netflix-serie ‘Quicksand’.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af SOUNDVENUE (@soundvenue) den

Også Ana de Armas (’Blade Runner 2049’), Billy Magnussen (’Game Night’), Lashana Lynch (‘Captain Marvel’) og Dali Benssalah er nye på rollelisten. Bonds faste MI6-hold udgøres igen af Ben Whishaw som Q, Ralph Fiennes som M og Naomie Harris som Miss Moneypenny, mens Lea Seydoux og Rory Kinnear, der begge optrådte i ’Spectre’, og Jeffrey Wright, der senest var med i ’Quantum of Solace’, også vender tilbage.

Filmen, som stadig bare hedder ’Bond 25’, tager sit afsæt på Jamaica, hvor James Bond som aftrådt agent nyder en rolig tilværelse, indtil hans gamle ven fra CIA Felix Leiter (Jeffrey Wright) dukker op. Han har brug for hjælp til at redde en kidnappet videnskabsmand, og sagen fører dem på sporet af en skurk, der er i besiddelse af ny og farlig teknologi.

De tidlige produktionsstadier er allerede startet på Jamaica, hvor pressemødet også blev sendt fra.

David Craig spiller Bond for sidste gang i filmen, som får dansk premiere 8. april 2020.

Læs også: Stort interview med David Dencik – »Så hænger jeg ud med andre filmstjerner og synes, at foie grasen er lidt grå«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af