Sophie Turner taler ud om depression og selvmordstanker – kalder sit forhold til Maisie Williams »destruktivt«

Sophie Turner taler ud om depression og selvmordstanker – kalder sit forhold til Maisie Williams »destruktivt«
Sophie Turner til premieren på 'Game of Thrones' sæson 7. (Foto: Frederick M. Brown/Getty Images)

I forbindelse med sæsonpremieren på ‘Game of Thrones’ lagde Sophie Turner, der spiller rollen som Sansa Stark, vejen forbi Dr. Phils podcast ‘Phil in the Blanks‘. Her åbnede den 23-årige skuespiller op omkring, hvordan hun har døjet med depression i de sidste 5-6 år, og hvor hårdt hun har været ramt af kritik fra publikum.

»Jeg plejede at tro på det, de sagde. Jeg ville sige: ‘Ja, jeg er fed. Jeg er en dårlig skuespiller’. Jeg ville bare tro på det. Jeg fik kostumeafdelingen til at stramme mit korset en hel del. Jeg blev meget, meget selvbevidst«, siger Turner.

Usikkerheden blev efterhånden til tegn på depression, fortæller skuespilleren. Hun følte sig isoleret, hvilket blandt andet skyldtes, at hun valgte at forfølge sin skuespillerkarriere i stedet for at starte på universitetet som de fleste af sine venner.

»Jeg har kæmpet med depression i 5-6 år nu. Den største udfordring for mig er at komme ud af sengen og ud af huset. At lære at elske sig selv er den største udfordring«, siger Turner og fortsætter:

»Jeg havde ingen motivation til at gå ud. Selv mine bedste venner havde jeg ikke lyst til at se. Jeg ville ikke tage ud med dem eller spise sammen med dem. Jeg plejede bare at græde og græde og græde over at skulle skifte tøj. Jeg var sådan: ‘Jeg kan ikke klare det. Jeg kan ikke gå uden for. Der er ingenting, jeg har lyst til’«.

Skuespilleren fortalte også, at hun tidligere har haft selvmordstanker.

»Det er underligt. Jeg fortæller altid, at jeg ikke var specielt deprimeret, da jeg var yngre, men jeg plejede at tænke en del på selvmord. Jeg ved dog ikke hvorfor. Måske var det bare en underlig fascination, jeg plejede at have, men ja, jeg plejede at tænke på det. Jeg ved ikke, om jeg nogensinde ville have gennemført det. Jeg ved det ikke«.

Turner blev i årenes løb bedste venner med sin medskuespiller Maisie Williams, der også vidste, hvordan det var at vokse op på ‘Game of Thrones’-settet og have millioner af intense fans. Men forholdet viste sig også at være »destruktivt«, forklarer skuespilleren.

»Jeg har en ven, Maisie, der også er med i ‘Game of Thrones’. Hun er kun et år yngre end mig, så vi voksede op sammen. Hun var min bedste ven og hun var den eneste person, jeg virkelig kunne fortælle alting. Maisie og jeg plejede at holde os til hinanden. Jeg tror, at det, at være venner med hinanden, var ret destruktivt, fordi vi gik igennem de samme ting.

Nogle gange, når vi kom hjem fra optagelserne, ville vi gå over i et lille supermarked på den anden side af vejen, købe mad og spise det i sengen på vores hotelværelse. Vi socialiserede ikke med andre i et par år«.

Turner og Williams er dog stadig bedste venner den dag i dag. Og Turner forklarer, at hun også selv har fået det bedre efter terapi, medicin og på grund af forholdet til sin forlovede, Joe Jonas.

»Jeg elsker mig selv nu. Eller mere end jeg plejede. Jeg er sammen med en, der får mig til at indse, at jeg har nogle gode kvaliteter. Og når nogen fortæller dig, at de elsker dig hver eneste dag, får det dig til at indse, hvad det skyldes. Det, tror jeg, får en til at elske sig selv lidt mere. […] Jeg er på medicin nu, og jeg elsker mig selv mere, end jeg plejede at gøre«.

Lige nu holder Sophie Turner en tiltrængt pause fra skuespillet, efter at have optaget ‘Game of Thrones’ siden 2009. Til sommer er hun aktuel i ‘X-Men’-filmen ‘Dark Phoenix’, hvor hun spiller titelrollen som mutanten Jean Grey.

Læs interview: Sophie Turner og Maisie Williams om ‘Game of Thrones’-farvel: »Det var en sæson fyldt med hjertesorger«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af