Louis C.K. sætter ind mod leaks fra optrædener – krav om samtykke møder ny kritik

Louis C.K. sætter ind mod leaks fra optrædener – krav om samtykke møder ny kritik
Louis C.K. (Foto: Mike Coppola/Getty Images)

I kølvandet på, at Louis C.K. forrige år indrømmede sig skyldig i en række anklager om seksuelle krænkelser fra kvindelige kolleger, har den amerikanske skuespiller og komiker måttet skrue gevaldigt ned for karriereblusset. Sidste år begyndte han dog så småt at vise sig på en række comedy-klubber med et par shows, hvis indhold (der rummede alt fra jokes om hans egen onani-skandale til 9/11 og skoleskyderier) delte vandene på ny, som det ramte nettet via publikum-leaks.

Det har fået den skandaleramte komiker til at gå til yderligheder for at undgå, at indholdet i hans nye shows skaber mere medie-modvind. Således har Louis nu i forbindelse med en række kommende shows i Minneapolis meldt ud, at han ejer rettighederne til alt materialet, han deler på scenen – at det ikke må blive kopieret eller udsendt hverken via videoer, skrift eller andre tænkelige metoder, med mindre man på forhånd har Louis C.K.’s samtykke.

Ordlyden af meddelelsen – og i særdeleshed dens brug af ordet ’samtykke’ – har mødt heftig kritik, i og med at anklagerne mod C.K. handlede om, at han havde blottet sig for sine kvindelige kolleger uden deres samtykke. Umiddelbart en noget dumdristig comeback-strategi.

Læs også: Må Aziz Ansari gøre comeback, må Louis C.K., og hvordan må de, hvis de altså må?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af