‘Chernobyl’-skaber maner til respekt: Turister og influencere flokkes om selfie-sessions i spøgelsesbyen

‘Chernobyl’-skaber maner til respekt: Turister og influencere flokkes om selfie-sessions i spøgelsesbyen
Jarred Harris og Stellan Skarsgård i 'Chernobyl'.

Dramaserien ’Chernobyl’ går sin sejrsgang på HBO, hvor den er tidens mest sete serie, der tilmed har fået sit publikum til at kåre den som den bedste tv-serie overhovedet på IMDb. Successen har ligeledes fået interessen for katastrofen på atomkraftværket i Tjernobyl til at stige kraftigt, hvorfor influencere, bloggere og turister nu valfarter til den forladte by Pripyat nær kraftværket, hvorfra folk blev evakueret, da en af Tjernobyls kernereaktorer eksploderede i 1986.

Men spøgelsesbyens tragiske historie lægger alligevel ikke en dæmper på turisterne, der flokkes om at tage begejstrede selfies for at give deres Instagram lidt dystopisk kant – iklædt alt fra store smil til minimalt undertøj eller beskyttelsesdragter, der efterlader meget lidt til fantasien. CNN skriver, at der er omkring 35% flere turister, der tager på guidede ture dertil, end på samme tid sidste år – og det er vel at mærke kun ti dage siden, sidste afsnit af serien rullede over skærmen.

Tendensen har fået ’Chernobyl’-skaber Craig Mazin til at ty til Twitter med en opfordring til seriens fans om, at de er nødt til at vise respekt og huske på, at eksklusionszonen rummer en forfærdelig tragedie.

»Det er skønt, at #ChernobylHBO har inspireret en bølge af turisme til eksklusionszonen. Men ja, jeg har set billederne, der florerer. Hvis du besøger det, husk da venligst, at en forfærdelig tragedie fandt sted. Opfør jer med respekt for alle, der led og ofrede«, lyder det fra Mazin via Twitter.

Se et uddrag af Tjernobyl-poseringerne herunder samt Craig Mazins opsang via Twitter.

Læs også: Hvor sandfærdig er ’Chernobyl’? Her er den største kritik mod HBO’s hitserie

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af