Amazon lukker Nicolas Winding Refns ‘Too Old to Die Young’

Amazon lukker Nicolas Winding Refns ‘Too Old to Die Young’
Nicolas Winding Refn med Miles Teller under Cannes-festivalen i maj, hvor 'Too Old to Die Young' fik premiere. (Foto: John Phillips/Getty Images)

Med ‘Too Old to Die Young’ skabte Nicolas Winding Refn et 13 timer langt slow tv-værk, der fik det nye ‘Twin Peaks’ til at ligne en højeksplosiv Marvel-film.

Den danske instruktør betragtede den 10 afsnit lange serie som én lang film, og den har ikke været tænkt som en serie, der skulle køre over flere sæsoner, men som en afsluttet miniserie. Når det så er sagt, ved vi jo, at miniserier sagtens kan blive forlænget – eventuelt som antologiserier med helt nye historier i hver sæson – hvis de bliver en succes. Tænk blot på ‘Big Little Lies’.

Men Refns serie med Miles Teller som mut politimand slutter her. Et kvalificeret gæt er, at det er de færreste, der har set den til ende, men beslutningen skyldes også en større kursændring. Amazons strategi for originale serier bevæger sig væk fra distinkte filmkunstneres egensindige visioner til indhold, der rammer et bredt globalt publikum (som deres kommende, svinedyre ‘Ringenes herre’-serie), og det betyder blandt andet, at ‘Too Old to Die Young’ ender som en one-off.

Amazon Studios’ chef Jennifer Salke bedyrer dog, at det ikke skyldes utilfredshed med resultatet.

»Ja, vi var glade for serien. Jeg sms’ede med Nic Refn denne uge«, sagde hun under tv-konferencen TCA i Los Angeles.

Amazon sløjfer også Matthew Weiners antologiserie ‘The Romanoffs’ og spionserien ‘Patriot’. Ud over ‘Ringenes herre’ er streamingtjenesten blandt andet på vej med den store fantasy-serie ‘Carnival Row’ med Orlando Bloom og Cara Delevingne.

Læs også: Anmeldelse af hele ‘Too Old to Die Young’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af