’The Favourite’-instruktør Yorgos Lanthimos overrasker med ny film – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Man kan forvente sig alting og ingenting af Yorgos Lanthimos’ nyeste kortfilm ’Nimic’. Titlen på den 12 minutter lange film menes nemlig at stamme fra rumænsk, hvor det meget tvetydigt kan betyde begge dele. Og på den måde er alting præcis så kryptisk, som det plejer at være hos den græske instruktør, der senest var aktuel med den Oscar-belønnede ’The Favourite’.

Selvom man godt kunne have håbet på lidt mere end 12 minutters film fra den hypede filmkunstner, lover den nye kortfilm til gengæld mystik for alle pengene. Matt Dillon – senest aktuel hos Lars von Trier i ’The House That Jack Built’ – spiller en professionel cellist, hvis møde med en fremmed i New Yorks subway får vidtrækkende konsekvenser for hans liv. Med et lydbillede, hvor repetitiv klassisk musik intensiveres af en sirenelyd, er følelsen af klaustrofobi mærkbar i den 33-sekunder lange trailer.

»Jeg var glad for at få muligheden for at arbejde med et kortere format, der af og til kan være udfordrende men også givende«, udtaler Lanthimos til Indiewire. Og efter en storstilet produktion som kostumedramaet ’The Favourite’ er grækeren tilbage til filmproduktion i sin reneste form med ’Nimic’: »Vi udviklede et manuskript ud fra en idé og et koncept, der allerede tidligt var fascinerende, og vi nød stor kreativ frihed under tilblivelsen af filmen (…)«, fortæller han.

Lanthimos fik verdens opmærksomhed med den græske film ’Dogtooth’ tilbage i 2009 og etablerede sig yderligere på den internationale filmscene med den sorte komedie ’The Lobster’. Netop fortællingen om en ubuden gæst, der får manipuleret sig ind i varmen med grumme konsekvenser, har også paralleller til instruktørens tidligere film ’The Killing of a Sacred Deer’, hvor Barry Keoghan dukker op som en sær teenager, der fedter sig ind i lægen Stevens (Collin Farrell) familie efter en mislykket operation. I ’The Favourite’ bliver Emma Stones ankomst til Dronning Annes hof også uvelkomment grus i maskineriet for hendes tro hjælper Lady Sarah (Rachel Weisz).

’Nimic’ er blevet beskrevet som en »kort, men effektiv thriller«. Det skal blive spændende at se, hvad han formår at udrette i det korte format. Filmen har verdenspremiere på Locarno Filmfestival i dag.

Udover kortfilmen arbejder Lanthimos også på et spillefilmprojekt med titlen ’Pop. 1280’. Det er en adaptation af en kriminalroman af samme navn, skrevet af Jim Thompson i 1964. Handlingen udspiller sig i det vestlige Texas og byder på landsbykorruption i forbindelse med et sheriff-valg.

Læs også: De bedste film i første halvdel af 2019

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af