»Jennifer Lopez er en gudinde«: Stripperthriller med J-Lo og Cardi B sejrer i USA

»Jennifer Lopez er en gudinde«: Stripperthriller med J-Lo og Cardi B sejrer i USA
Jeniffer Lopez og Constance Wu i 'Hustlers'.

Dn kritiske ros og anerkendelse regner ned over den nye tragikomiske stripperthriller ’Hustlers’, hvor især Jennifer Lopez bliver fremhævet for sin rolle som hjernen bag pengedansernes plot mod deres rige gæster under finanskrisen. Filmen fik premiere på Toronto Film Festival, og J-Lo blev straks udnævnt som en mulig Oscar-kandidat som bedste kvindelige birolle – og siden har billetsalget ved de amerikanske billetluger fulgt succesfuldt trop med en indtjening på over 220 millioner kroner i åbningsweekenden.

De amerikanske filmkritikere har stort set kun ros til overs for filmen, som Indiewires anmelder beskriver sådan her: »Trods alle dens svære emner og tvetydige svar er ’Hustlers’ konsekvent et energisk godstog, hurtigt og upåklageligt tilrettelagt«.

Ifølge Variety gør filmen »for en gruppe New Yawk Bad Girls, hvad ’Goodfellas’ gjorde for gangstere«.

‘Hustlers’ er baseret på en artikel fra New York Magazine, hvor journalisten Jessica Pressler, portrætteret af Julia Stiles (’Bourne’), interviewede virkelighedens Destiny (Constance Wu), en ung kvinde, der tager job som stripper og knytter bånd til den ældre Ramona (Lopez). Kvinderne bedøver finansmænd og stjæler fra deres kreditkort som hævn for, at de har forårsaget den økonomiske krise.

Jennifer Lopez’ rolle som lederstripperen Ramona har især skabt omtale. Vultures anmelder sammenligner først hendes kameratække med Hollywood superstjernen Elizabeth Taylors og skriver om præstationen:

»Lopez er en gudinde og generelt en kvinde i fuld kontrol over sin krop og den historie, den fortæller. Og kroppen lyver aldrig. Det er den frygtindgydende, komplekse, magnetiske præstation, ’Hustlers’ har som omdrejningspunkt«.

Sangeren har et fint bagkatalog af filmroller bag sig, men har ofte mest bidraget med sin stjernekvalitet fra musikkens verden snarere end formidabelt skuespil.

Indiewires anmelder ser også Lopez som filmens store stjerne: »Lopez ejer filmen, præcis ligesom Ramona ejer klubben«.

’Hustlers’ er instrueret af Lorene Scafaria (’The Meddler’), der til Variety fortæller om sin tilgang til at skabe en nøglescene, hvor J-Lo efter sigende er blændende, i stripdans til et utraditionelt soundtrack af Fiona Apples ’Criminal’:

»Jeg har behandlet det mere som en sportsfilm for at understrege det atletiske aspekt, og for at hylde det ser vi Jennifer Lopez som 50-årig, bedre end vi nogensinde har set hende«.

Udover Jennifer Lopez som chefstripperen Ramona medvirker rapperen Lizzo og rapper og eksstripper Cardi B i sin første filmrolle. Det er endnu uvist, om filmen får dansk premiere.

Læs også: Kontroversiel nazisatire vinder vigtig Toronto-pris, der peger i lige linje mod Oscar

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af