‘When They See Us’-stjernen Jharrel Jermome takker mændene bag fiktionen i rørende Emmy-tale

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Der var naturligvis den obligatoriske tak til mor, men Emmy-vinder Jharrel Jerome sluttede med en endnu stærkere salut da han modtog statuetten for bedste mandlige hovedrolle i en miniserie (foran favoritten Jared Harris i ‘Chernoby’) i Ava DuVernays Netflix-produktion ‘When They See Us’.

I serien spiller Jerome den virkelige Korey Wise, der i 1989 sammen med fire venner blev fejlagtigt anklaget for at have voldtaget og gennembanket en kvindelig jogger i Central Park. De fem børn blev alle udsat for en nådesløs, manipulerende afhøring af New Yorks politi og afsonede efterfølgende hårde domme – hvoraf Wise, den ældste, blev straffet værst af alle i det notoriske Rikers-fængsel, inden den virkelige voldsmand blev fanget i 2002.

»Det her er til mændene, som vi kender som De Fem Frikendte: Det er til Raymond, Yusef, Antron, Kevin og King Korey Wise!« råbte Jerome til salen, mens de fem selv, som alle var til stede, rejste sig og klappede. Et stærkt stykke virkelighed på en aften, der blandt glamour og rørstrømske taler også stoppede op for at minde publikum om skæbnerne bag fiktionen.

Læs også: Phoebe Waller-Bridge bliver årets Emmy-dronning: Se hendes jubilante takketaler her

Læs også: ‘Game of Thrones’ og ‘Fleabag’ sejrer stort under nattens Emmy-uddeling – se hele vinderlisten

Læs også: Jason Batemans reaktion på Emmy-sejr over tre gange ‘Game of Thrones’ er et øjeblikkeligt meme

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af