Woody Allen: »Jeg har gjort alt det, MeToo-bevægelsen ville elske at opnå«

Woody Allen: »Jeg har gjort alt det, MeToo-bevægelsen ville elske at opnå«
Woody Allen. (Foto: Pascal Le Segretain/Getty Images)

I kølvandet på MeToo er Woody Allen blevet persona non grata i særligt USA, hvor hans nyeste, stjernebesatte film ‘A Rainy Day In New York‘ endnu ikke er sat til at få premiere. Årsagen er de gamle anklager om, at Allen skulle have misbrugt sin adoptivdatter Dylan Farrow seksuelt. Men den legendariske New Yorker-instruktør fastholder stadig sin uskyld.

Ansporet af Scarlett Johanssons nylige forsvar for instruktøren, som hun har samarbejdet med på blandt andet ‘Match Point’ og ‘Vicky Christina Barcelona’, greb Allen selv ordet i et interview med France24, hvor han fortsatte sine kontroversielle udtalelser om at være en af MeToo-bevægelsens vigtigste forgangsmænd.

»Jeg har arbejdet med hundredvis af skuespillere og ikke en eneste af dem har nogensinde klaget over mig. Jeg har arbejdet med og ansat kvinder i nøglepositioner, i alle positioner, i årevis, og vi har altid betalt dem det samme som mænd. Jeg har gjort alt det, MeToo-bevægelsen ville elske at opnå«, siger Allen.

Instruktøren fortæller også, at han aldrig kommer til at indstille sit arbejde som instruktør og forfatter. Tidligere på sommeren gik han da også igang med arbejdet på sin næste spillefilm, mens ‘A Rainy Day In New York’ endelig har fået premiere i en række europæiske lande.

»For mig handler det om, at filmen nu er ved at blive udgivet over hele verden. Hvis folk nyder filmen, tror jeg, den på et tidspunkt vil blive udgivet i USA«, siger instruktøren, og slår fast, at han er upåvirket af behandlingen, han får af de amerikanske medier og distributører (Amazon valgte at bryde en kontrakt med Allen om at udgive ‘A Rainy Day In New York’ samt producere hans næste film i kølvandet MeToo, hvilket fik Allen til at sagsøge mediegiganten):

»Jeg kunne ikke være mere ligeglad. Jeg har aldrig arbejdet i Hollywood. Jeg har altid arbejdet i New York, så det betyder ikke det mindste for mig. Hvis der i morgen ikke var nogen, som gad finansiere mine film, og der ikke var nogen, som gad finansiere mine teaterstykker eller udgive mine bøger, så ville jeg stadig stå op og skrive, for det er det, jeg gør. Jeg vil altid arbejde. Hvad der sker kommercielt er en helt anden sag«.

Læs også:Dylan Farrow kritiserer Scarlett Johanssons forsvar af Woody Allen

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af