Aaron Paul om sit comeback som Jesse Pinkman: »Det er den endelige afsked«

Med ’El Camino: A Breaking Bad Movie’ vender Aaron Paul tilbage til sin store gennembrudsrolle som Jesse Pinkman. Vi mødte skuespilleren i London, hvor han fortalte om at finde tilbage til karakteren, som han kender så godt, om at holde den nye film hemmelig, og om det eneste »bitch« han nogensinde har improviseret.
Aaron Paul om sit comeback som Jesse Pinkman: »Det er den endelige afsked«
Aaron Paul er tilbgae i 'El Camino: A Breaking Bad Movie'.

(Småspoilers for ‘El Camino: A Breaking Bad Movie’).

Hvordan lykkedes det?

’Breaking Bad’ er en af de mest populære tv-serier nogensinde, og alligevel formåede holdet bag serien at optage opfølgeren, ’El Camino: A Breaking Bad Movie’, i næsten total hemmelighed.

Rygterne og spørgsmålene forinden var dog mange. Da filmen først blev annonceret for knap et år siden, fik vi at vide, at den skulle fokusere på Jesse Pinkman, spillet af Aaron Paul, der ved ’Breaking Bad’s afslutning kørte en mildest talt usikker fremtid i møde i en blanding af eufori og ulykkelighed. Ikke længe efter blev filmen bekræftet af Netflix, men så hævdede Aaron Paul selv, at han aldrig havde hørt om den.

Derefter var der stille omkring projektet i et stykke tid, indtil det pludselig blev afsløret, at filmen var færdigoptaget, uden nogen vidste det. Og nu er ’El Camino’ altså tilgængelig på Netflix. Noget af en rutsjebanetur for seriens fans.

Aaron Paul som Jesse Pinkman.

Så ja: Hvordan i alverden lykkedes det?

»Ærlig talt så har jeg ingen anelse«, svarer Aaron Paul smilende, da vi møder ham på The Corinthia Hotel i London. »Jeg var overbevist om, at folk ville begynde at stille spørgsmål fra det øjeblik, vi begyndte at optage i Alberquerque. Men det skete ikke, hvilket var ret vanvittigt. Næsten som om, det var forudbestemt til at være en hemmelighed.

For mig personligt var det til gengæld enormt nemt at holde hemmeligt. Jeg elsker hemmeligheder, overraskelser og at lyve over for folk. Altså på en god måde, I ved! Vince Gilligan (seriens skaber og instruktør af ’El Camino’, red.) gik meget op i, at der ikke kom nogen spoilers ud. Han ville have, at folk så filmen på en ærlig og rå måde, uden nogen afsløringer, hvilket man allerede kunne se i traileren«.

Lyset gemt i mørket

I ’El Camino’ vender Paul tilbage til en rolle, der gjorde ham til en stjerne og indbragte ham tre Emmy’er. Selvom man kunne forestille sig, at mange ville tøve med at vende tilbage til en sådan rolle, var Paul ikke i tvivl.

»Det var fantastisk at vende tilbage, for jeg elsker Jesse så meget«, fortæller Paul. »Jeg levede og åndede hans liv, som man ser det på skærmen, og en del til. Første gang jeg læste manuskriptet, var jeg alene på Vince Gilligans kontor. Jeg lagde mig på hans sofa og tog mig virkelig god tid med det. Jeg følte, jeg forstod hver eneste følelsesmæssige drejning, fra første gang jeg læste det – og så læste jeg det igen og igen og elskede det«.

Fra ‘El Camino: A Breaking Bad Movie’.

Ved filmens begyndelse befinder Jesse Pinkman sig et meget mørkt sted mentalt – og med god grund. I løbet af seriens sidste sæson blev Jesse kørt godt og grundigt i sænk, blandt andet ved at blive holdt som amfetaminproducerende slave hos en gruppe nynazister. Dog dukker der også få glimt op af hans gamle og mere positive persona.

»Jeg synes, det er enormt vigtigt at give ham noget og vise, at han ikke er fuldstændigt knækket, selvom han har mistet stort set alt«, understreger Paul. »Han har, tydeligvis, en masse styrke tilbage. Det kommer alt sammen fra Vince Gilligan, der er fantastisk til at tage dig med på en meget intens og dramatisk rejse, men samtidig formår at flette en del humor ind i det. Man kommer jo til at grine af nogle ret mørke og upassende ting i både ’Breaking Bad’ og ’El Camino’«.

»Gud, Jesse siger ikke bitch!«

Filmen gør brug af en række flashbacks, hvor de fleste drejer sig om Jesses tid i fangeskab. Samtidig får man også et længe ventet gensyn med selveste Walter White (Bryan Cranston), da filmen mod slutningen hopper langt tilbage i tiden, hvor man møder en mere uerfaren og naiv udgave af Jesse.

»Det var fantastisk at spille over for Bryan Cranston igen!«, udbryder Paul begejstret, da hans navn nævnes. »Vi hoppede tilbage i de her roller, der fuldstændigt ændrede vores liv. Det var også i en meget lysere periode i begge karakterers liv, selvom Walt stadig havde diagnosen hængende over sit hoved. Det var jo før de værste blodsudgydelser. Jane var i live, og Jesse var vanvittigt forelsket, så det er en meget specifik udgave af Jesse og Walt, man møder her.

Netop den scene foregår faktisk i mit personlig favoritafsnit fra serien, der hedder ’Four Days Out’ (sæson 2 afsnit 9, red.), og det var spændende at komme tilbage til den tidligere version af Jesse. Det var ikke så svært at komme tilbage til en anden mental tilstand, for jeg kender simpelthen Jesse så godt. For at være ærlig var det faktisk ret nemt«.

Det er også i denne flashback-scene, at Jesse ytrer sin ikoniske énstavelses-catch phrase »bitch«, der kun optræder denne ene gang i filmen. »Det er det eneste ’bitch’, jeg nogensinde har improviseret i hele ’Breaking Bad’s historie«, siger Paul.

Vince Gilligan, Aaron Paul og Bryan Cranston ved premieren på ‘El Camino’ i Los Angeles. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

»Alle andre ’bitches’ har været med i manuskripterne. Anden gang jeg læste manuskriptet til ’El Camino’, slog det mig: ’Gud, Jesse siger ikke bitch!’. Det viste sig, at Vince Gilligan slet ikke havde tænkt over det. Han sagde bare: ’Nå, jamen så lader det til, at han ikke siger det i filmen’. Jeg improviserede det i det første take, og Vince syntes, placeringen var perfekt, så vi brugte det«.

En afsked på flere planer

Blandt de gamle kendinge fra serien, der dukker op igen, er den legendariske skuespiller Robert Forster (’Jackie Brown’, ’Twin Peaks The Return’), der kun var med i ét afsnit af den oprindelige serie i en mindeværdig rolle som den underspillede støvsugersælger, der kan få mennesker til at forsvinde fra jordens overflade. Forster gik på tragisk vis bort til kræft, samme dag som filmen havde premiere. Et tab, der tydeligt har påvirket Paul.

»Det var ret chokerende, for jeg havde lige snakket med ham. Han havde lige set filmen og var virkelig stolt af den og stolt af mig. Han ringede bare for at sige, at han elskede mig. Jeg kunne godt fornemme, der var noget galt. Efter vi havde snakket, hoppede jeg på et fly, og da jeg landede igen, fik jeg at vide, at han var gået bort. Det var utroligt sørgeligt«.

Selvom filmen giver en større afrunding på Jesses historie, end serien gjorde, er slutningen stadig åben og giver rum til en potentiel fortsættelse. Paul understreger dog, at vi ikke skal regne med at se Jesse igen.

»’El Camino’ er et farvel«, siger Paul eftertrykkeligt. »Det er den endelige afsked, som fans blev ved med at spørge efter. Jeg troede måske, at jeg skulle spille ham i ’Better Call Saul’ (spinoff-serie til ’Breaking Bad’, red.), som jeg også er enormt stor fan af. Men i de senere sæsoner, hvor den springer frem i tiden, er der bare ikke nogen grund til, at Jesse skulle være med. Især ikke nu, hvor vi ved, hvad der er sket med ham. Jeg kan ikke rigtigt forestille mig, at han også skulle dukke op i den serie, men hvis Vince Gilligan ringer og spørger mig, så ved jeg, at der ville være en god grund til at have ham med, og jeg ville sige ja«.

’El Camino: A Breaking Bad Movie’ kan ses på Netflix.

Soundvenue var inviteret til London af Netflix.

Læs også: Soudvenues streamingpodcast endevender ‘Doggystyle’ sæson 2 og ‘Breaking Bad’-filmen

Læs også: Anmeldelse af ‘El Camino: A Breaking Bad Movie’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af