Ben Platt afslører planerne for Richard Linklaters vildt ambitiøse 20-årige musicalprojekt

Ben Platt afslører planerne for Richard Linklaters vildt ambitiøse 20-årige musicalprojekt

Richard Linklater imponerede i 2014 med ‘Boyhood’, der var optaget over 12 år og helt bogstaveligt skildrede drengen Mason (Ellar Coltrane), som han voksede fra barn til mand. Ligeledes har filmskaberen skildret Ethan Hawke og Julie Delpy i romantisk forening i ‘Before’-trilogien optaget med ni års mellemrum.

Men nu vil Linklater overgå sig selv med en film, der skal optages over intet mindre end 20 år.

Mens foryngende CGI-teknologi stormer frem i resten af Hollywood, går Linklater altså den modsatte retning med ‘Merrily We Roll Along’. Det er en filmatisering af Stephen Sondheim-musicalen af samme navn om komponisten Franklin Shephard, der ender som venneløs Hollywood-producer. Både stykket og musicalen fortælles bagfra – den starter i 1976 og skuer bagud mod 1957 med pitstops undervejs. Udover Shepard, som skal spilles af ‘Glee’-skuespilleren Blake Jenner, handler historien om hans to venner, tekstforfatteren Charley Kringas og kritikeren Mary Flynn, spillet af henholdsvis musicalstjernen Ben Platt (‘The Politician’) og ‘Booksmart’-stjernen Beanie Feldstein.

I ‘Boyhood’s tilfælde optog castet tre dage årligt i 12 år. Med ’Merrily We Roll Along’ afprøver Linklater og castet et ekstra omstændeligt og alternativt system, hvor der optages i overensstemmelse med musicalens fortalte tid. Systemet forklares således af Ben Platt til Indiewire:

»Vi lavede den første sekvens henover sommeren, og så er ideen at følge stykkets skema i helt bogstavelig forstand, hvilket vil sige, at hvis der er en scene, der foregår i 57 og en i 61, så venter vi fire år med at optage den næste. På den måde følges vi med stykkets forløb. Udover det så er det meget sådan – ’lad os mødes og lave en kortfilm’– og så spredes efterfølgende og gentage det ni gange«.

Ideen om at optage en film over 20 år lyder lige dele gal og genial. Det stiller store krav til holdets dedikation, men Platt er ikke overraskende 100 procent om bord og beundrer instruktørens ambition:

»Det er en for genial løsning til ikke at gøre forsøget. Det er jo åbenlyst meget at gabe over, og vi springer alle sammen ud i det og håber på det bedste, og i den proces kan der ske en million forskellige ting, der kan afholde det fra at bære frugt, men alle involverede er i den grad passionerede nok til at prøve«, fortæller skuespilleren Indiewire.

Hvis alt går som det skal, kommer vi i så fald til at kunne se ‘Merrily We Roll Along’ i biograferne omkring 2040.

Læs også: Beanie Feldstein får et massivt gennembrud i ‘Booksmart’: »Jeg kom næsten ud af livmoderen syngende og dansende – intet kunne stoppe mig«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af