Jared Leto kæmpede ihærdigt for at lægge Joaquin Phoenix’ Joker i graven

Jared Leto kæmpede ihærdigt for at lægge Joaquin Phoenix’ Joker i graven
Jared Leto som Jokeren i 'Suicide Squad' fra 2016.

Det kom som en overraskelse for mange, ikke mindst Jared Leto, da det i 2017 kom frem, at DC udviklede en ny stand alone-film om Jokeren – hvad der skulle blive til Todd Phillips ‘Joker’ – uden Leto på rollelisten.

Den Oscar-vindende skuespiller, der havde gestaltet Batmans ærkefjende i den fejlslåede ‘Suicide Squad’, var i stedet blevet kørt ud på et sidespor, selvom DC forsikrede ham om, at de både ville lave Phillips’ uafhængige Joker-prequel samt en fortsættelse af Letos Joker som del af DCEU.

Nu kan The Hollywood Reporter berette, at Jared Leto kæmpede bravt for at få lagt Phillips’ ‘Joker’ i graven, så der ikke skulle være to konkurrerende Jokere.

Ifølge branchemagasinet, der har været i kontakt med en række kilder tæt på sagen, beklagede Leto sig både til sine agenter, der også repræsenterede Todd Phillips, mens han også forsøgte at få sin manager Irving Azoff til at kontakte lederne i Time Warner og AT&T – moderselskaberne til Warner Bros, der ejer DC – med henblik på at få sat en stopper for Joaquin Phoenix’ Joker. Leto mente angiveligt ikke, at han fik en passende behandling for sin status som Oscar-vinder.

Letos foretagende lykkedes som bekendt ikke. I stedet besluttede Warners at give ‘Joker’ et (i superheltesammenhænge) beskedent budget på omkring 60 millioner dollars, da de var nervøse for filmens mørke tone. Angiveligt skulle flere af studiecheferne have håbet, at det ville få Todd Phillips til at lægge filmen på hylden af sig selv.

Samtidig troede Leto stadig, at han ville få sin egen Joker-film, men ifølge en insiderkilde var Warner Bros ikke glade for hans method-tilgang til rollen, som blandt andet involverede at sende en levende rotte til sin medskuespiller Margot Robbie. Som bekendt blev Leto nærmest klippet ud af ‘Suicide Squad’, hvor han kun medvirkede i knap 10 minutter.

»Til hans forsvar var det aldrig rigtigt hans film, og hans forsøg på at ‘opfinde’ en plads til sig selv gav bagslag«, siger en anonym kilde til Hollywood Reporter. Leto bebrejdede dog instruktør David Ayer for fiaskoen, hvorfor han troede fuldt og fast på, at der intet var i vejen med hans præstation.

Som de fleste nok havde regnet med, er Jared Letos dage i DC ovre. Han medvirker således ikke i den kommende Harley Quinn-film ‘Birds of Prey’, mens hans Joker-film er død. Han skal heller ikke medvirke i James Gunns ‘Suicide Squad 2’. Som en kilde siger:

»Hvordan kan han spille den Joker, han har bygget, i kølvandet på Phoenix? Det afslutter ligesom hans Joker-periode«.

Læs også: RIP Jared Leto: Du har nu officielt kørt karrieren i sænk

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af