Kirsten Dunst takkede nej til en rolle i ’The House That Jack Built’

Kirsten Dunst takkede nej til en rolle i ’The House That Jack Built’
Kirsten Dunst i 'Melancholia'.

Lars von Trier og Kirsten Dunsts arbejde på ’Melancholia’ står tilbage som et af årtiets stærkeste kollaborationer mellem en instruktør og skuespiller. Og filmen indtager en sjetteplads på vores liste over 2010’erne vigtigste danske film.

Nu er det kommet frem, at Trier var interesseret i gentage samarbejdet i ’The House That Jack Built’. Det fortæller Dunst i et interview med Indiewire:

»Han ville gerne have, jeg spillede en rolle i hans Jack the Ripper-film (’The House That Jack Built’, red.), men jeg syntes, den var lidt…«.

Her stopper hun sig selv, og hvilken rolle der var på tale, nævner hun ikke, men det var højst sandsynligt som et af Jacks (Matt Dillon) mange kvindelige ofre. Til spørgsmålet om, hvorvidt hun har set filmen, svarer Dunst kort og kontant:

»Nej, det har jeg ikke«.

Udover den grafiske og sadistiske vold, der præger filmen kan afslaget på tilbuddet måske også tilskrives det famøse pressemøde i Cannes i forbindelse med verdenspremieren på ’Melancholia’. Her skabte Triers kommentarer om, at han »forstod« Hitler, forargelse i en sådan grad, at han blev erklæret persona non grata på den prestigefyldte festival – en karantæne, der varede indtil sidste år, hvor han vendte tilbage med netop ’The House That Jack Built’.

Der er blevet spekuleret i, at Dunst ikke fik en Oscar-nominering for rollen som den depressionsramte Justine, fordi hun blev affilieret med Cannes-episoden.

»Det er ikke engang min skyld«, fortalte skuespilleren til Indiewire. »Jeg blev tilskrevet noget, en anden sagde«.

Dunst har dog stadig en smule kontakt med den danske instruktør:

»Det eneste tidspunkt, jeg skriver til ham, er på hans fødselsdag (30. april, red.). Men det er kun, fordi det også er min fødselsdag«.

Kirsten Dunst er langt fra den eneste skuespiller, der afslog at medvirke i ‘The House That Jack Built’. Lars von Trier har selv fortalt, at en række skuespillere takkede nej til hovedrollen, fordi den var så brutal.

Læs også: Farvel til et årti, der ændrede filmverden for bestandig

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af