Mads Mikkelsens stærkt ventede Netflix-film falder til jorden få dage før kickoff

Mads Mikkelsens stærkt ventede Netflix-film falder til jorden få dage før kickoff
Mads Mikkelsen under verdenspremieren på 'Arctic' i Cannes i maj sidste år. (Foto: Andreas Rentz/Getty Images)

Vi havde optur, da det for blot en måned siden blev annonceret, at Mads Mikkelsen skulle spille hovedrollen i den kommende Netflix-film fra en af USA’s mest respekterede instruktører, Alexander Payne, manden bag film som ‘Sideways’, ‘The Descendants’ og ‘Nebraska’.

Dengang vidste vi ikke meget om projektet, andet end at den danske verdensstjerne skulle spille en dansk journalist, der tager på roadtrip med sin teenagedatter gennem USA, mens han skriver på en historie for en avis – og at manuskriptet skulle skrives af den anerkendte norske forfatter Erlend Loe.

Filmens optagelser skulle være begyndt næste uge, men nu skriver Deadline.com, at Netflix har trukket stikket på hele projektet. Det hænder naturligvis, at annoncerede film ramler sammen på grund af finansiering, kontrakter eller andet, men det er alligevel usædvanligt, at det sker så tæt på kickoff. Og når man hører årsagen, lyder det, som om der er noget forarbejde, der ikke er gjort godt nok.

Det viser sig nemlig, igen ifølge Deadline, at det ikke er en hvilken som helst »dansk journalist«, Mikkelsen skulle spille i filmen. Han er faktisk slet ikke dansk. Der er således tale om den norske mesterforfatter Karl Ove Knausgård, som særligt er kendt for sit autofiktive mastodontværk i seks bind, ‘Min kamp’.

Deadline skriver, at Knausgård har haft en out i sin kontrakt, og at han har fortrudt, at hans historie skulle laves til film. Filmen skulle være baseret på Knausgårds artikelserie for The New York Times om sin rejse gennem Nordamerika i vikingernes fodspor. En rejse, der på mange måder løber ud i sandet, da han eksempelvis glemmer at forny sit kørekort og dermed ikke kan leje en bil.

Hvorfor Knausgårds har trukket stikket, melder historien endnu intet om, men det er næppe det sidste, vi hører til sagen. Ifølge Deadline er filmen dog endegyldigt død.

Ikke mindst ærgerligt for Mads Mikkelsen, som måske lige netop har manglet et stort auteur-drevet amerikansk projekt på sit ellers så imponerende cv.

Læs også: Interview med Mads Mikkelsen – »Jeg tror bare, det er en midtvejskrise«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af