David Fincher arbejder på en prequel-serie til ’Chinatown’

David Fincher arbejder på en prequel-serie til ’Chinatown’
Jack Nicholson i den originale 'Chinatown' fra 1974.

David Fincher er en af de få tunge drenge i Hollywood, som for alvor har taget streamingtjenesternes muligheder til sig. Han har således ikke instrueret en biograffilm siden den vellykkede ’Gone Girl’ fra 2014, og det ser ikke ud til, at han vender tilbage til det store lærred foreløbigt.

Nu kan Deadline nemlig afsløre, at den anerkendte filmmager har indgået en aftale med Netflix om at skrive pilotafsnittet og producere en prequel-serie til Roman Polanskis 70’er-mesterværk ’Chinatown’ i samarbejde med den originale films Oscar-vindende manuskriptforfatter Robert Towne.

Polanskis ’Chinatown’, som udspiller sig i 30’ernes Los Angeles, bliver stadig anset som en milepæl i amerikansk film. Her spiller Jack Nicholson (der selv instruerede den knap så vellykkede efterfølger, ’The Two Jacks’) den brogede privatdetektiv, Jake Gittes, der er specialist i at afdække utroskab, men som under en tilsyneladende rutinepræget opgave vikles ind i en speget sag om korruption og mord.

Finchers serie vil ifølge Deadline fortælle historien om en ung Jake Gittes, der forsøger at stable sit bureau på benene i en by styret af korrupte rigmænd og bander. Der er endnu ingen skuespillere tilknyttet projektet, ligesom det heller ikke vides, om Fincher selv vil instruere.

David Fincher og Netflix kan roligt siges at have et frugtbart samarbejde. Tidligere har instruktøren både produceret og instrueret pilotafsnit til to af streamingtjenestens mest populære serier, ’House of Cards’ og ’Mindhunter’, ligesom hans næste film ’Mank’ med Amanda Seyfried og Gary Oldman i hovedrollerne også produceres af og til streamingtjenesten.

Læs også: Quentin Tarantinos sidste film har lange udsigter – til gengæld arbejder han på tre andre projekter

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af