Michael Jacksons gæsteoptræden i ‘The Simpsons’ er fjernet fra Disney+

Michael Jacksons gæsteoptræden i ‘The Simpsons’ er fjernet fra Disney+
'Stark Raving Dad' fra 1991, hvor Michael Jackson lægger stemme til Leon Kompowsky.

Disneys nye streamingtjeneste, Disney+, er gået i luften i USA, Canada og Holland. I den forbindelse er samtlige afsnit af The Simpsons for første gang nogensinde blevet tilgængelige til streaming på platformen. Næsten i hvert fald.

For et af afsnittene er udeladt, nemlig ’Stark Raving Dad’ fra 1991, hvor Michael Jackson medvirker som gæstestemme.

I afsnittet, der er en klar fanfavorit, ender Homer på et psykiatrisk hospital af den simple grund, at han er tvunget til at bære en forkert vasket polo, der er blevet lyserød, på arbejde og dømmes som gal anarkist. Som værelseskammerat får han en midaldrende skaldet mand ved navn Leon Kompowsky, der er overbevist om, at han er Michael Jackson. Han både moonwalker og hjælper i sidste ende Bart med at skrive en fødselsdagssang til Lisa.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Disney har ikke udtalt sig om, hvorfor afsnittet mangler, men forklaringen er formentlig, at det blev taget ud af cirkulation meget hurtigt, efter ’Leaving Neverland’-dokumentaren fik premiere i marts. Her beskylder James Safechuck og Wade Robson som bekendt Michael Jackson for systematisk at have misbrugt dem, da de var børn.

Producenterne af ’The Simpsons’, ført an af James L. Brooks, var tilbage i marts meget klare i spyttet omkring eksklusionen med en kommentar om, »at det var det eneste valg, vi kunne tage«. Brooks forklarede desuden, at han havde seriens andre skabere Matt Groening og Al Jean i ryggen: »Jeg er imod al slags bogafbrænding. Men det her er vores bog, og vi har lov til at fjerne et kapitel«.

Efter ’Leaving Neverland’ blev sendt, sagsøgte Michael Jacksons arvinger HBO, og der er ikke fældet dom i sagen endnu.

Læs også: Disney+ advarer om racistiske skildringer i egne gamle tegnefilm

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af