Det nye afsnit ‘Watchmen’ har en lang scene efter rulleteksterne

Det nye afsnit ‘Watchmen’ har en lang scene efter rulleteksterne

(Spoiler-alert for det nyeste afsnit ‘Watchmen’ – dog ikke post-credit-scenen, den skal man have lov at opleve selv)

Hører man til dem, der hurtigt slukker eller klikker videre efter et serieafsnit, kan man meget vel have misset en lang og slet ikke uvæsentlig scene i den nyeste episode ‘Watchmen’HBO Nordic.

Afsnittet var en sand tour de force, der løftede sløret for Angela Abar og Dr. Manhattans kærlighedshistorie, så ens kæbe faldt til jorden. Der var også afstikkere til den Europa-eksilerede Adrian Veidt, der i Jeremy Irons’ skikkelse var i centrum i den allersidste scene, der starter lang tid inde i rulleteksterne (55.35 inde i afsnittet) og løber hele fem minutter frem.

Det er klassisk for Damon Lindelofs arbejde med ‘Watchmen’, at han absolut ikke gør det nemt for seeren at finde vej gennem labyrinten, men at han konstant lykkes med at pirre seeren til at hænge på.

Ugens afsnit med den herlige titel ‘A God Walks into Abar’ var seriens næstsidste, og Lindelof skal således få alle ender til at mødes i næste uges episode, ‘See How They Fly’.

Lindelof har udtalt, at serien er tænkt som en one-off, og vi kan derfor ikke umiddelbart forvente en fortsættelse fra hans hånd. Det er dog ikke utænkeligt, at andre tager over – og eftersom ‘Watchmen’ er blevet en stor succes for HBO, skal man da heller ikke afvise, at Lindelof igen dykker ned i kaninhullet. Dog vil det formentlig så være med en ny historie, der ikke direkte ligger i forlængelse af den nuværende.

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af