Hank Azaria træder tilbage som Apu i ‘The Simpsons’ efter mangeårig kritik

Hank Azaria træder tilbage som Apu i ‘The Simpsons’ efter mangeårig kritik
Apu og Bart i 'The Simpsons'.

Efter at have lagt stemme til ‘The Simpsons’-karakteren Apu i mere end 30 år, har skuespilleren Hank Azaria nu trukket sig. Det fortæller han i et nyt interview med /Film, selvom der dog endnu ikke har været en officiel udmelding fra skaberne bag serien.

»Jeg kommer ikke til at lave stemmen mere, medmindre der skal være en eller anden overgangsperiode eller sådan noget… Det er op til serieskaberne, hvad de vil gøre med karakteren. Det er op til dem, og de har endnu ikke besluttet sig. Det eneste, vi er blevet enige om, er, at jeg ikke længere skal lægge stemme til«, udtaler Azaria.

Springfield-beboeren Apu Nahasapeemapetilon har i mange år været en kontroversiel skikkelse, idet flere har kritiseret figuren for at dyrke og forstørre racistiske stereotyper omkring amerikanere af asiatisk oprindelse. I 2017 satte komikeren Hari Kondabolu blandt andet fokus på problematikken med dokumentaren ‘The Problem With Apu’.

Dengang gæstede Azaria Stephen Colberts talkshow, hvor han fortalte, at han var mere end villig til at træde tilbage, mens han samtidig efterspurgte større diversitet i forfatterrummet, således at serien for fremtiden kunne undgå de stereotype fremstillinger:

»Jeg vil rigtigt gerne se indere og sydasiater som manuskriptforfattere. Ikke bare af symbolsk værdi, men for oprigtigt at påvirke, hvilken ny retning den her karakter kan gå i – inklusive hvordan han skal stemmelægges eller ikke skal stemmelægges«.

Ifølge Azaria er beslutningen om at træde til side en fælles beslutning truffet med serieskaberne Matt Groening, James L. Brooks og Sam Simon, der dog endnu ikke har udtalt sig om sagen. Om Apu fortsat vil være del af serien, men med ny stemme, er endnu uvist.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af