’The Simpsons’-skuespiller Hank Azaria stopper gerne som Apu efter racekritik

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den amerikanske ’The Simpsons’-animationsserie, der har kørt siden 1989 og i øjeblikket er på sin 29. sæson, har flere gange mødt kritik for sin stereotypiske og til tider racistiske fremstilling af den indiske købmand Apu Nahasapeemapetilon.

Sidste år nåede det nye højder med komikeren Haru Kondabolus dokumentar ’The Problem with Apu’. Kondabolu var ikke just tilfreds med serieskabernes noget halvhjertede adressering af problematikken i afsnittet ’No Good Read Goes Unpunished’.

Da Hank Azaria, der lægger stemme til flere ’The Simpsons’-figurer, blandt andre Apu, var på besøg hos Stephen Colbert i i tirsdag, faldt snakken på den igangværende debat. Her var skuespilleren mere end villig til at lytte til kritikken.

»Jeg har tænkt meget over det, og mine øjne er blevet åbnet«, fortalte han. »Jeg synes, at det vigtigste er, at vi lytter til sydasiatiske folk og indiske folk i landet, når de taler om, hvad de føler, og hvad de synes om den her karakter«.

Azaria mener blandt andet, at man bør have større diversitet blandt seriens forfattere:

»Jeg vil rigtigt gerne se indere og sydasiater som manuskriptforfattere. Ikke bare af symbolsk værdi, men for oprigtigt at påvirke, hvilken ny retning den her karakter kan gå i – inklusive hvordan han skal stemmelægges eller ikke skal stemmelægges«, sagde han og tilbød endda helt at stoppe med at agere Apu, skulle det være ønsket.

»Jeg er ovenud villig til at træde til side eller hjælpe med at forvandle karakteren til noget nyt. Jeg håber virkelig, at ’The Simpsons’ kommer til at gøre det. Det giver ikke bare mening. For mig føles det bare som det rette at gøre«.

Læs også: ’The Simpsons’ overvejer Apus skæbne efter kritik

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af