‘The Cave’-instruktør Feras Fayaad omsider lukket ind i USA – klar til Oscar-showet

‘The Cave’-instruktør Feras Fayaad omsider lukket ind i USA – klar til Oscar-showet
Dr. Amani i Feras Fayaads 'The Cave'.

Den danskproducerede Syrien-dokumentar ‘The Cave’ er nomineret til en Oscar, men indtil nu har der hersket stor tvivl om, hvorvidt dens instruktør Feras Fayaad ville få lov til at være til stede under uddelingen i Los Angeles.

Fayaad var blevet nægtet visum til USA på grund af landets stramme immigrationslovgivning og blev senest tilbageholdt i lufthavnen i København efter en rejse til Tyrkiet, men efter ugers kamp er det nu lykkedes: Den syriske instruktør er vel ankommet til Los Angeles, klar til at deltage i opvarmningen til Oscar-showet 9. februar.

»Efter ugers uro og kamp og forhindringer, som ingen burde skulle gå igennem, kan vi rapportere, at Feras er ankommet sikkert her til aften i Los Angeles«, skrev National Geographic, der står bag filmen, på Instagram tidligere på morgenen dansk tid.

Feras Fayaad, der til daglig bor i Berlin i eksil fra sit hjemland, har tidligere været Oscar-nomineret for ‘Last Men in Aleppo’. Hans nye, hjerteskærende film, der er produceret af danske Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod, handler om lægerne på et undergrundshospital i Syrien, der kæmper for at redde liv under umenneskelige vilkår. Den følger særligt den unge kvindelige læge – og chef på hospitalet – Dr. Amani, og National Geographic kæmper nu for, at hun også kan få lov at deltage i Oscar-showet.

‘The Cave’ er i hård konkurrence i årets dokumentarfelt fra særligt ‘American Factory’ og ‘Honningland’, der også er nomineret i kategorien bedste internationale film.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af