Ben Affleck droppede Batman-film af frygt for at dø af alkoholmisbrug

Ben Affleck droppede Batman-film af frygt for at dø af alkoholmisbrug
Ben Affleck attends ved 'Batman V Superman: Dawn Of Justice' premieren i New York. (Foto: Mike Coppola / Getty Images.)

I januar sidste år meldte Ben Affleck ud, at han ikke længere ville være tilknyttet Warners Bros.’ kommende Batman-projekt: Et projekt, instruktør Matt Reeves nu har overtaget under den ligefremme titel ’The Batman’ med Robert Pattinson i hovedrollen.

I et stort interview med The New York Times åbner Affleck nu op omkring, hvorfor han blev nødt til at slippe projektet efter i to år at havde kæmpet for at få gennemført sine mange planer for DC-karakteren.

Affleck havde store ambitioner og ville både skrive, instruere og spille rollen som den mørke helt. Men efter i flere år at have kæmpet med alkoholisme kom den nu 47-årige skuespiller på bedre tanker:

»Jeg viste en fortrolig mit Batman-manuskript,« fortæller Affleck til The New York Times. »Vedkommende sagde: ’Jeg synes, dit manuskript ser godt ud. Og jeg tror, at du vil drikke dig selv ihjel, hvis du udsætter dig selv for det samme, som du lige har været igennem igen’«.

Her henviste vennen til instruktør Zack Snyders film med Affleck i rollen som Batman, ’Batman v. Superman: Dawn of Justice’ fra 2016 og ’Justice League’ fra 2017.

Allerede før promoveringsturen for ’Justice League’ var Affleck begyndt at falde tilbage i sine gamle mønstre med alkohol og overlod altså ud af afmagt instruktørstolen på sit Batman-projekt til Matt Reeves.

Sideløbende begyndte en lang skilsmissesag med Afflecks daværende hustru Jennifer Garner (’Alias’), som han har tre børn med.

»Jo mere jeg drak, desto værre gik det mit ægteskab«, fortæller Affleck. »Mit livs største fortrydelse er stadig den skilsmisse«.

Affleck har siden parrets brud i 2018 fokuseret på at blive ædru og lader til at se arbejde som vejen frem mod lysere tider. Han har hele tre projekter i støbeskeen, hvoraf det ene har Scorsese med om bord som producent: en film om Congo i start 1900-tallet.

Snart kan Affelck ses i Gavin O’Connors ’The Way Back’. De har tidligere samarbejdet på ‘The Accountant‘. I ‘The Way Back’ spiller Affleck en 50-årig basketcoach, som engang havde det hele: en familie, en lækker krop og en fantastisk kone. På grund af alkohol og et stort ego har træneren dog mistet alt, men forsøger trods hårde odds at finde en vej tilbage til glæden.

Det vides endnu ikke, om ‘The Way Back’ får danske premiere.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af