Stortalentet Sofie Torp skal spille Rose i ny Afdeling Q-film

Stortalentet Sofie Torp skal spille Rose i ny Afdeling Q-film
Sofie Torp under optagelserne til 'Ser du månen, Daniel'. (Foto: Nordisk Film)

Instruktør Martin Zandvliets (‘Under sandet’) kommende filmatisering af Jussi Adler-Olsens roman ’Marco Effekten’ er allerede på optagelserne i Tjekkiet og Danmark, dog ind til videre uden makkerparret Carl Mørck og Assads effektive sekretær Rose.

Men nu har Nordisk Film afsløret, at rollen som betjentenes højre hånd ved skrivebordet er gået til 30-årige Sofie Torp.

Torp er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole og fik sidste år sit store gennembrud i den Robert-vindende birolle som storesøster Anita Rye i ’Ser du månen Daniel’. At indtage en så kendt rolle, kommer dog ikke helt uden betænkeligheder, fortæller Torp i en pressemeddelelse.

»Alle, som har læst Jussi Adler-Olsens imponerende romanværk om Afdeling Q, har med garanti deres egne oplevelser og billeder af Mørck, Assad og Rose. Jeg har også mine, især af kvindefiguren Rose (…) Det virker næsten grænseoverskridende at spille en karakter, som jeg har haft så store og stærke læseoplevelser af, når jeg har læst Jussis bøger. Nu skal jeg spille rollen, sådan som filmens instruktør ser karakteren, det glæder jeg mig uendeligt meget til«.

Torp er dog ikke det eneste nye ansigt i de nye kapitler af Jussi Adler-Olsens grumme univers, der efter overdragelsen af rettighederne til at filmatisere bøgerne er blevet komplet recastet. I rollen som Mørck ses derfor ikke længere Nikolaj Lie Kaas, men i stedet Ulrich Thomsen, som får selskab af Zaki Youssef som makkeren Assad.

Den nye film er baseret på den femte roman i Jussi Adler-Olsens romanserie og bliver den første af i alt seks nye film om Afdeling Q, som Nordisk Film har planlagt over de kommende 12 år.

’Marco Effekten’ har et samlet budget 55,3 millioner kroner og forventes at få premiere den 1. oktober 2020.

Se også: Interview – Sofie Torp slår igennem i ’Ser du månen, Daniel’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af