Den vigtige amerikanske South by Southwest-festival er aflyst på grund af Coronavirus

Den vigtige amerikanske South by Southwest-festival er aflyst på grund af Coronavirus
Judd Apatows 'The King of Staten Island' skulle have haft premiere på SXSW.

Med sine knap 400.000 deltagende på tværs af musik, film, interaktive medier, tech og konferencer er South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas en af forårets vægtigste festivaler.

SXSW var planlagt til at slå dørene op 11. marts, men nu meddeler festivalen, at byen Austin har valgt at aflyse årets festival på grund af den stigende frygt for Corona-virussen, der har smittet over 100.000 på verdensplan. Det er første gang i festivalens 34 år, at der bliver aflyst.

I en pressemeddelelse udtaler festivalen: »Så sent som i onsdags udtalte Austins sundhedsstyrelse, at ‘der ikke var bevis for, at en aflysningen af SXSW eller andre forsamlinger ville gøre samfundet sikrere’. Men situationen har udviklet sig hurtigt, og vi vil efterleve og respektere Austins beslutning«.

Festivalen skulle blandt andet have være vært for premierer på Spike Jonzes ‘Beastie Boys Story’ og Judd Apatows ventede ‘The King of Staten Island’ med Pete Davidson, foruden koncerter med navne som Nine Inch Nails-frontmanden Trent Reznor, Ozzy Osbourne og netop Beastie Boys.

Aflysningen sker i kølvandet på, at Ultra Music Festival i Miami også har kastet håndklædet i ringen. Herhjemme har Mette Frederiksen opfordret til, at alle forsamlinger med over 1.000 mennesker aflyses. Det har blandt andet fået Store Vega til at aflyse en række koncerter i marts.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af