Se traileren til det storroste abortdrama ’Never Rarely Sometimes Always’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Never Rarely Sometimes Always’ burde ifølge vores udsendte have vundet Guldbjørnen, da den stillede op i Berlinalens hovedkonkurrence tidligere i februar, men det stærke drama måtte tage til takke med en andenpræmie i form af juryens specialpris og den uofficielle titel som anmeldernes favorit.

Filmen følger 17-årige Autumn og hendes jævnaldrende kusine, der, efter at være løbet tør for muligheder, rejser fra Pennsylvania til New York, så Autumn kan få en abort, uden nogen i baglandet får det at vide.

Uheldigvis viser det sig, at Autumns graviditet er længere henne, end hun troede, og operationen er derfor langt mere omfattende og strækker sig over to dage. De unge kvinder må få tiden til at gå i New York uden penge, mad eller husly fra de mange mænds blikke, der sultent følger dem, når de om natten vandrer rundt i storbyens gader.

Instruktør og manuskriptforfatter Eliza Hittman har indtil sin roste film ‘Beach Rats‘ været bedst kendt for sin rolle som tv-instruktør på serier som ‘13 Reasons Why‘ og HBO’s ‘High Maintenance‘, men har med abortdramaet ’Never Rarely Sometimes Always’ for alvor slået sig fast på filmscenen.

Gennembruddet har været undervejs i seks år, siden Hittman i 2013 læste en artikel om en indisk kvindes kamp for en abort i Irland. Kvinden led hele graviditeten under blodforgiftning og kæmpede i lang tid for sit liv og retten til en abort, indtil graviditeten tog livet af hende.

Artiklen inspirerede Hittman til at slå et hårdt slag for fri abort, og hun samlede derfor et stærkt hold kvindelige filmskabere omkring sig, såsom ’Moonlight’-produceren Adele Romanski og ’Petra’-fotografen Hélène Louvart, for at fortælle en hårdtslående historie om uretfærdighed, som alt for mange kvinder verden over kan nikke genkendende til.

Det vides endnu ikke, hvornår (eller om) ’Never Rarely Sometimes Always’ får dansk premiere.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af