Disney på vej med live-action ‘Hercules’

Disney på vej med live-action ‘Hercules’

Hollywood-maskineriet står så godt som stille i disse coronamåneder, hvor premierer udskydes i ét væk og filmoptagelser er sat på standby.

Men det forhindrer ikke Disney i at lægge store planer for den – forhåbentligt! – ikke alt for langsigtede fremtid, imens vi fortsat venter tålmodigt på ‘Mulan’.

Studiet har således netop annonceret, at en live-action-version af animationshittet ‘Hercules’ fra 1997 er i støbeskeen (ikke at forveksle med The Rocks ‘Hercules’ fra 2014), produceret af ingen ringere end Russo-brødrene, der som bekendt har instrueret en række Marvel-film som ‘Avengers: Endgame’ og ‘Captain America: The Winter Soldier’.

Dave Callaham, som har skrevet manuskripter til den kommende ‘Wonder Woman 1984’ og ‘The Expendables’, penner fortællingen, men Disney har endnu ikke udpeget en instruktør.

Hvilken skuespiller, der skal indtage hovedrollen som Zeus’ lettere egotrippende flødebollesøn Hercules – som må finde sit indre løvehjerte frem, da han forvandles til en halvgud af onde Hades – er ligeledes up in the air. Tilbage i slut-90’erne spillede Ryan Gosling en ung Hercules i prequel-live-action-serien ‘Young Hercules’, og skulle han have lyst til at genbesøge universet, ville vi ikke just modsætte os ideen…

Ellers havde Russo-brødrenes bonkammerat Chris Hemsworth kanske også have været et ganske godt bud, var han ikke allerede travlt beskæftiget som en anden, selvfed gud i Disney/Marvel-huset.

Ariana Grande optrådte for nylig med sangen ‘I Won’t Say I’m in Love’ fra animationsfilmen, hvorfor fans har spekuleret i, om hun måske er på tale som Hercules’ udkårne Megara. Herudover virker det ikke helt usandsynligt, at Disney vil forsøge at lokke Danny DeVito til at gentage sin stemmerolle som Hercules’ sidekick Phil.

Hvorvidt Disney vil sende ‘Hercules’ ud på streamingtjenesten Disney+ (som selskabet gjorde det med ‘Lady og Vagabonden’ sidste år) eller satse på en biografpremiere må vi vente med at se. Men mon ikke sidstnævnte vil gøre sig bedst til filmens actionsekvenser.

Disneys live-action-film har igennem de senere år vist sig som en boxoffice-guldgrube, med ‘Skønheden og Udyret’ som den helt store billetbasker, der indspillede for svimlende 1,2 milliarder dollars i 2017. Af øvrige live-action-versioner under udvikling er ‘Den Lille Havfrue’, ‘Robin Hood’ og ‘Pinocchio’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af