‘The Last Dance’ møder kritik fra en af Jordans holdkammerater: »90 procent af serien er bullshit«

‘The Last Dance’ møder kritik fra en af Jordans holdkammerater: »90 procent af serien er bullshit«
Michael Jordan i 'The Last Dance'. (Foto: Netflix)

Det er kun få dage siden, at der var premiere på sidste afsnit af den storroste serie om Michael Jordan og Chicago Bulls, ‘The Last Dance’, der har forenet basketballfans i euforisk nostalgi over de seneste uger.

Men nu møder serien kritik fra en af sine egne medvirkende. Den forhenværende NBA-spiller Horace Grant, der vandt tre mesterskaber med Jordan og desuden medvirker i talking head-interviews i serien, kritiserer blandt andet ‘The Last Dance’ for at præsentere et glorificeret portræt af Jordan, fordi serien er ko-produceret af et af basketstjernens selskaber, hvilket vores anmelder også hæftede sig ved.

Det fortæller Grant i ESPN 1000’s radioprogram ‘Kap and co’ (via The Guardian).

»Jeg vil indrømme, at dokumentaren var underholdende, men vi ved – os der var dér som holdkammerater – at 90 procent af den er bullshit, når det gælder sandhedsværdi. Det var ikke ægte. Mange af de ting, Jordan sagde til sine holdkammerater, fik han også igen for af sine medspillere. Men det blev alt sammen klippet ud af dokumentaren. Hvis man overhovedet ønsker at kalde den en dokumentar«.

Grant er særligt utilfreds med, at serien antyder, at han selv var med til at bagtale Michael Jordan i forbindelse med journalisten Sam Smiths bog ‘The Jordan Rules’, der afslørede Jordans tyranniske adfærd over for sine medspillere:

»Løgn, løgn, løgn«, siger Grant. »Hvis MJ havde et udestående med mig, så burde vi have afgjort det som mænd. Lad os tale om det, eller afgøre det på en anden måde. Alligevel går han ud og spreder løgne om, at jeg var kilden bag bogen. Sam Smith og jeg er gode venner og har altid været det, men jeg ville aldrig bryde fortroligheden i omklædningsrummet og udlevere personlige oplysninger. Bare det faktum at Sam Smith var en graverjournalist. At han var nødt til at have to kilder, to, for at kunne skrive bogen. Hvorfor ville MJ bare udpege mig? […] Når man siger noget [negativt] om ham (Jordan, red.), vil han altid prøve at skære dig af og angribe din person«.

Grant siger desuden, at det var hjerteskærende at (gen)se, hvordan Jordan behandlede sine medspillere: »Han følte, at han kunne dominere mig, men der tog han helt fejl. Hver gang han gik til mig, svarede jeg igen. Men når det kommer til Will Perdue, Steve Kerr og den unge mand Scott Burrell… At se en fyr, en leder, gå i flæsket på de fyre på den måde. Jeg kan forstå det, når det gælder træning, hvor man skubber hinanden hist og her, men decideret at slå holdmedlemmer og den slags… Det var ikke nødvendigt«.

Grant går endda så vidt som at sige, at ‘The Last Dance’ end ikke er en dokumentar, fordi Jordan »havde sidste ord, når det gjaldt, hvad der skulle udsendes«.

»Når en såkaldt dokumentar handler om én person, og han samtidig har sidste ord over, hvad der skal med, så er det ikke en dokumentar. Den er hans narrativ over, hvad der skete i den sidste ‘dans’. Den er ikke en dokumentar, fordi en masse materiale blev klippet ud. Derfor kalder jeg den en ‘såkaldt dokumentar’«.

‘The Last Dance’ kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af