Daniel Kaluuya producerer og spiller med i ny ambitiøs science fiction-film til Netflix

Daniel Kaluuya producerer og spiller med i ny ambitiøs science fiction-film til Netflix
Daniel Kaluuya til Oscar 2018. (Foto: Getty Images)

Daniel Kaluuya – der for alvor kom på alles læber med sin Oscar-nominerede stjernepræstation i ’Get Out’ og senest den anmelderroste ’Queen & Slim’ – har indgået en ny aftale med Netflix. Kaluuya skal nemlig både producere og spille en hovedrolle i Netflix’ kommende science fiction-film ’The Upper Side’, der er baseret på Femi Fadugbas hypede ungdoms-debutroman af samme navn.

’The Upper World’ foregår ifølge Netflix i London, hvor den unge Esso midt i en dødelig slåskamp finder ud af, at han har en helt særlig evne: Han kan nemlig tilgå en verden, hvor han kan se glimt af både fortiden og fremtiden. Således stifter vi i historien samtidig bekendtskab med Rhia, der i 2035 er på vej til fodboldtræning, idet hun møder en mystisk fremmed, der har brug for hendes hjælp til at undslippe den kugle, der blev affyret imod ham 15 år forinden.

Hvilken rolle, Kaluuya skal spille, vides endnu ikke, men eftersom de to hovedkarakterer i romanen er teenagere, kunne man forestille sig, at Kaluuyas 31 år kunne gå hen og blive en kende problematiske. Måske han spiller Essos far – eller fremtids-Esso i allerbedste ‘Dark’-stil? Der er trods alt godt med tider at vælge imellem.

Selve historien lyder i hvert fald som noget, der ikke helt ulig Netflix-hittet ‘Dark’ let kunne gå hen og blive semikomplekst – særligt, når man tænker på, at forfatteren bag bogen, Femi Fadugba, er uddannet kvantefysiker. Debutromanen ventes da også udvikle sig til en regulær bogserie, med hvilken Fadugba har ret så store ambitioner.

»Jeg forklarer Essos kræfter ved brug af fysik, så de udenforstående publikum får mulighed for at få afdækket nye koncepter sammen med Esso, hvis liv bogstaveligt talt afhænger af dem,« fortæller Fadugba via IndieWire. Til Deadline lyder det endvidere: »Jeg ville elske en dag at kunne se lærere putte bogen på deres sommer-læselister. Jeg ville elske at medvirke til at skabe en verden, hvor, når folk taler om den nye Cardi B-, Giggs- eller C.S.-sang, nævner de ligeledes idéerne i The Upper World som en del af kulturen«.

Tidligere på måneden kunne vi opleve Kaluuya bejle til en Oscar som historisk Black Panther-leder i traileren til ’Judas and the Black Messiah’. Denne film skulle oprindeligt have haft premiere i denne måned, men er grundet coronapandemien udskudt til 2021.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af