Dansk familiedrama får stjernespækket Hollywood-remake – se traileren til ’Blackbird’

Dansk familiedrama får stjernespækket Hollywood-remake – se traileren til ’Blackbird’
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hollywood har over de seneste år genindspillet en række danske film fra ’Efter brylluppet’ til det kommende remake af ’Den skyldige’. Nu er turen kommet til Bille Augusts ‘Stille hjerte’, som får Hollywood-behandling i ’Blackbird’, der netop har fået sin første trailer.

Det er den britiske instruktør Roger Michell (‘Notting Hill’ og ‘Morning Glory’), der har fået æren af at fortolke filmen ud fra Christian Torpes manuskript. I hovedrollerne ser man blandt andre Susan Sarandon, der har Ghita Nørbys rolle, mens Kate Winslet og Mia Wasikowska tager over for Paprika Steen og Danica Curcic.

Filmen centrerer sig om Lily (Susan Sarandon), som er blevet diagnosticeret med ALS, en frygtelig sygdom, der langsomt nedbryder hendes nervesystem, indtil hun dør. Det vil Lily ikke vente på, så hun inviterer familien op i sit sommerhus for at sige ordentligt farvel, inden hendes mand (Sam Neill) skal bistå hende med aktiv dødshjælp.

Nyheden efterlader naturligt nok de pårørende med nogle dybt komplekse personlige og etiske spørgsmål. Hvordan godtager man, at ens mor gerne vil dø? Og er det overhovedet lovligt?

‘Blackbird’ stiller ligesom ‘Stille hjerte’ spørgsmålstegn ved, hvordan man forbereder sig på døden. De hårdt prøvede børn og børnebørn forsøger ihærdigt at få løst deres personlige og familiære kriser, så de kan give dem selv og deres mor en værdig afsked. Men bliver man nogensinde klar?

‘Blackbird’ får premiere i de europæiske biografer til september efter en blandet modtagelse på diverse filmfestivaler sidste år. Filmen er endnu ikke annonceret i Danmark.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af