Mads Mikkelsen om forberedelserne til ‘Druk’: »Vi har masser erfaring med at drikke lidt for meget«

Mads Mikkelsen om forberedelserne til ‘Druk’: »Vi har masser erfaring med at drikke lidt for meget«
Mads Mikkelsen i 'Druk'.

Mads Mikkelsen vender tilbage til dansk film senere på efteråret som hovedrollen i Thomas Vinterbergs ‘Druk’ efter et halvt årti i Hollywood.

Der er selvsagt store forventninger til filmen, som følger fire gymnasielærere – spillet af Mikkelsen, Magnus Millang, Lars Ranthe og Thomas Bo Larsen – der beslutter sig for at afprøve en tese om, at mennesket er født med en halv promille for lidt.

Og hvordan forbereder man sig så til sådan en rolle?

I et interview med Screen Daily fortæller Mikkelsen, at de aldrig drak under optagelserne, når de skulle spille fulde. Til gengæld eksperimenterede firkløveren med alkoholindtaget forud for optagelserne:

»Vi lavede faktisk en hel del prøver, hvor vi afprøvede forskellige alkoholniveauer og studerede, hvordan det påvirker tale og bevægelse. Så vi havde en ret god idé om, hvordan vi skulle placere os selv, når vi begyndte at optage«.

Som altid i den danske andedam kender de fleste filmfolk hinanden, og Mikkelsen bemærker da også – med et glimt i øjet – at han har »masser erfaring med at drikke lidt for meget« sammen med de herrer Bo Larsen, Millang, Ranthe og Vinterberg.

Vi glæder os til at se med, når Mikkelsen og co.’s brandert eskalerer i ‘Druk’, der har premiere 24. september.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af