To Hollywood-stjerner blev tilbudt ‘Hannibal’-rolle før Mads Mikkelsen

To Hollywood-stjerner blev tilbudt ‘Hannibal’-rolle før Mads Mikkelsen

Mads Mikkelsens Hollywood-karriere nåede nye højder, da han indtog titelrollen som kannibalen Hannibal Lecter i tv-serien ’Hannibal’.

Mikkelsen tog den ikoniske rolle helt nye steder hen med sit skiftevis bløde og hårdføre portræt af den hyperintellektuelle seriemorder. Men ifølge serieskaber Bryan Fuller var det ikke lige let at overbevise pengemændene om, at Mikkelsen var den rette til rollen.

I et interview med Collider fortæller Fuller, at Mikkelsen altid var hans førstevalg til rollen. Men NBC, der stod bag seriens tre sæsoner, ville gerne have et mere kendt navn:

»Det var en interessant dans, fordi jeg ville sige: ’Mads Mikkelsen!’, og de ville sige: ’Nej, hvad med Hugh Grant?«. Så ville jeg sige: ’Super, giv et tilbud, han siger alligevel nej’. Så gav de ham et tilbud og han takkede nej, hvorefter jeg sagde: ’Hvad med Mads Mikkelsen?’ De var sådan: ’Jamen, hvad med John Cusack?’. Jeg ville sige: ’Super, giv et tilbud, for han siger alligevel nej’«.

Til sidst formåede Fuller at overbevise netværket om sit hovedrollevalg. Men ifølge serieskaberen fik castingen NBC til drastisk at nedprioritere serien, som nærmest ikke blev markedsført. Det viste sig dog at være en mulighed for større kreativ frihed: »Mads var gaven, der tillod os at fortælle historien på den måde, vi gerne ville fortælle den på«.

’Hannibal’ løb over tre glimrende sæsoner, hvorefter den fik kniven. Fuller har længe været udtalt om sin skuffelse over aflysningen og sin vision for kommende sæsoner. Og efter serien er blevet indkøbt til Netflix, svirrer rygterne om en mulig genoplivning – selvfølgelig med fremragende Mads Mikkelsen i titelrollen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af